Pocetna Kultura Ovog leta Šerbedžija, Neno Belan, Rock symphony…

Ovog leta Šerbedžija, Neno Belan, Rock symphony…

243
0
Podelite

I ove godine, po tradiciji, u okviru Kulturnog leta biće organizovani sadržaji za različitu publiku. Planirani su programi za najmlađe, ali i najstarije sugrađane.Sve počinje već ove subote, 23.juna, koncertom Vasila Hadžmanova i njegovog benda u GKC-u.

Jelena Vasović, direktorka Gradskog kulturnog centra, kaže da će i ove godine biti organizovani brojni koncerti.

“Želim da najavim nasutup čuvenog Rada Šerbedžije i Miroslava Tadića, 17. avgusta u Gradskom kulturnom centru. Koncert će ove godine održati i naš Užičanin Đorđe Vasić, a 25.avgusta na Gradskom trgu nas očekuje ekskluzivni koncert, ne samo za Užice, već i za Zapadnu Srbiju, jer će nastupiti skopski „Rock symphony“. Prvi put u Užicu nastupiće i Neno Belan i „Fiumens“, koji će održati koncert 1.septembra”, najavila je Vasović.

GKC kulturno letoLjubitelji sedme umetnosti i ove godine biće u prilici da gledaju filmove u okviru Francuskog filmskog karavana, a od ove godine i filmove sa festivala „Beldocs“. Najavljene su i predstave za decu u Malom parku. Užičku publiku i ovog leta očekuje nekoliko festivala. Najavljeni su „Park fest“ (27.i 28.jul), zatim Međunarodni dečji folklorni festival „Licidersko srce“ (15.08.-20.08.), Žestival (31.08.- 01.09.), Međunarodni bluz i rok festival „In NJires“ (07. i 08. 09.).

“U okviru kulturnog leta biće postavljeno i nekoliko izložbi. Najpre, izložba „Fantastičnih 6“, nakon toga sledi retrospektiva radova užičkih studenata sa fakulteta i akademija likovnih i primenjenih umetnosti, potom izložbe radova Miša Filipovca i Sergeja Arapina. Kulturno leto se zatvara izložbom Svetlopis”, kaže Jelena Vasović.

“Kulturno leto je nastavak uspešne saradnje grada i svih kulturnih institucija Užica. Osmišljeno je da ulepša leto sugrađanima svih uzrasta. Za sve programe iz budžeta grada izdvojeno je 4,5 miliona dinara, a to se uz Kulturno leto, odnosi i na novogodišnji koncert i programe za Dan grada”, rekla je Marija Trmčić Bogojević, gradska većnica za društvene delatnosti.

Ostavite odgovor