Pocetna Kultura Dokumentarac sa Interakcije u Tel Avivu

Dokumentarac sa Interakcije u Tel Avivu

302
0
Podelite

Dokumentarni film „Dolina vladara“ , snimljen tokom 12. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2017“, imao je svoju svetsku premijeru na Internacionalnom studentskom filmskom festivalu u Tel Avivu. Film je premirejno prikazan 13. juna 2018. u sali bioskopa Cinematheque u Tel Avivu, a takmičio se u programu „Kratki nezavisni filmovi“ sa još 14 filmova iz celog sveta.

Interakcija Tel Aviv 3Premijeri su prisustvovali reditelj filma Efim Graboy (Izrael), organizaotka Milena Šmigić (studentkinja produkcije FDU, Srbija) i dizajner zvuka Anton Levkin (Rusija). Ekipu filma čine i direktor fotografije Constanza Sandoval (Argentina) i montažer Walid Messnaoui (Maroko), a lokalni vodič ove ekipe bila je Ana Ostojić (studentkinja iz Užica).

„Dolina vladara“ je dokumentarni kratki film o stanovnicima staračkog doma na Zabučju, pored Užica, gde je film i snimljen tokom trajanja kampa u avgustu 2017. godine u produkciji NFC Filmarta iz Požege. Poetičan i metafizički pogled na svakodnevicu života koji se odvija u udaljenom staračkom domu na vrhu planine iznad Užica, koji predstavlja mesto najbliže raju. Za ove stare ljude ovo je poslednja životna stanica. I dok “čekaju”, zatvoreni među zidovima i u svojim umornim telima, ovi ljudi se bore za slobodu svoje duše koja postaje jedino mesto na kom se mogu osećati mlado i živo. Ovo je priča o borbi između svetla i tame, između patnje i prihvatanja i života i smrti.

Interakcija Tel Aviv 2Ovogodišnji 13. Međunarodni studentski filmski kamp “Interakcija 2018” biće realizovan od 11. do 28. avgusta 2018. uz podršku Ministarstva kulture i informisanja RS, a filmovi će takođe biti snimani u Užicu, Čačku i Ivanjici.

Ostavite odgovor