Pocetna Čajetina Čajetina usvojila završni račun za 2017.godinu

Čajetina usvojila završni račun za 2017.godinu

284
0
Podelite

Odbrnici Skupštine opštine Čajetina usvojili su Odluku o završnom računu budžeta opštine Čajetina za 2017. godinu. Ukupno ostvareni prihodi i primanja sa prenetim neutrošenim sredstvima iz prethodne godine iznose 1.821.736.997,52 dinara, ukupno izvršeni rashodi i izdaci iznose 1.785.166.308,34, a ostvareni suficit iznosi 36.570.689,18 dinara.

Povodom obeležavanja Dana opštine Čajetina, usvojena je Odluka o dodeli nagrada i priznanja opštine Čajetina za 2018. godinu. Najveće priznanje „Zlatiborska povelja“ dodeljuje se Miroljubu Aleksiću, vlasniku novootvorenog hotela „Tornik“  sa 5 zvezdica na Zlatiboru, dobitnici plakete  „Dimitrije Tucović“ su: mesara „Janković“Rožanstvo, preduzeće „Gorštak“ Šljivovica, poljoprivrednik Vlade Virić iz Krvive Reke, Ivan Tmušić kapiten KK „Zlatibor“ iz Čajetine, Dragica Božović iz Dautovca, poljoprivredni prizvođač i Dragan Nikić foto-studio „Nikić“ iz Čajetine.

Usvojeno je više odluka kojim će se vršiti izmene važećih planskih akata. Skupština je imenovala predstavnike članova školskih odbora u osnovnim i srednjoj školi. Doneta su tri rešenja o dodeli zemljišta na osnovu ranije sprovedenog javnog oglasa, kao i veći broj rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta po osnovu ispravke granica.  Usvojena je i odluka o pribavljanju zemljišta radi proširenja groblja u Čajetini, završene su dopune Plana postavljanja privremenih objekata, a data je i saglasnost na finansijski izveštaj JKP „Duboko“, kao i na izmene programa poslovanja ovog javnog preduzeća.

Ostavite odgovor