Pocetna Ekonomija Malinari ne odustaju od svojih zahteva

Malinari ne odustaju od svojih zahteva

203
0
Podelite

Nezadovoljni proizvođači malina iz Prijepolja, Priboja, Ivanjice i Užica, već treći dan blokiraju put Prijepolje-Bijelo Polje ka Crnoj Gori, tražeći da cena maline bude 180 dinara. Njihov zahtev sinoć je podržao i Savez “Srpska malina”, koji okuplja više udruženja iz 13 opština Zapadne Srbije.

Kako je tokom noći dogovoreno, predstavnici malinara danas će prisustvovati sastanku Grupacije proizvođača svežeg i smrznutog voća u RPK u Užicu gde će, kako kažu još jednom izneti svoje zahteve da cena maline ne može biti niža od 180 dinara, da ona ne može biti dnevna, već akontna i da hladnjače moraju otkupiti sav rod.

I mada im je Ministarstvo poljoprivrede već saopštilo da tržišna cena prevazilazi njihovu nadležnost i da se ona formira na osnovu ponude i tražnje, malinari očekuju da im se obrati neko iz rukovodstva države i da država bude posrednik i garant u pregovorima sa hladnjačarima.

Zbog blokade puta i preusmeravanja saobraćaja na alternativni pravac kroz grad, od juče je u Prijepolju saobraćaj otežan, dolazi do povremenog zastoja i formiranja kolona iz pravca Crne Gore.

Ostavite odgovor