Pocetna Društvo Šansa mladih za biznis i posao u sektoru turizma

Šansa mladih za biznis i posao u sektoru turizma

531
0
Podelite

Regionalna razvojna agencija „Zlatibor“ organizovala je info dan u amfiteatru Visoko poslovno tehničke škole povodom objave javnog poziva e-MEETS projekta čiji je cilj jačanje preduzetničkih veština i podsticaj zapošljavanja mladih u sektoru turizma.

Poziv je otvoren za učenike trećeg i četvrtog razreda srednjih škola, studente i diplomce do 30 godine koji se bave ili planiraju da započnu posao u oblasti turizma. Prijavom za učešće u projektnim aktivnostima dvadeset mladih iz Zlatiborskog okruga dobiće priliku za započinjanje sopstvenog posla u sektoru turizma. Obuke će biti organizovane u tri ciklusa u radu sa renomiranim  stručnjacima.

Snežana Milisavljavić iz RRA Zlatibor podseća da je MEETS projekat koji RRA „Zlatibor“ sprovodi u partnerstvu sa RRA „Bjelasica, Komovi i Prokletije“ iz Crne Gore i da je on usmeren na razvoj i podršku omladinskom preduzetništvu u turizmu u prekograničnom području u okviru ERAZMUS programa EU. Projekat će ponuditi edukaciju u vezi biznis planiranja, s jedne i sa druge strane kroz web platformu na koji će biti dostupni različiti edukativni sadržaji koji su nedostupni u formalnom obrazovanju mladih.

RRA MEETS 1“Cilj programa jeste da se četrdeset mladih ljudi uključi u šemu mobilnosti koja podrazumeva posetu poznatim evropskim destinacijama Španiji (Malaga) i Nemačkoj (Švarcvald) gde će se upoznati sa primerima dobre prakse u  preduzetništvu u turizmu i čuti o mogućnostima za započinjanje sopstvenog poslovanja koje će nadamo se primeniti u svojoj zemlji – rekla je Milisavljević i dodala da će prvi put organizovano zahvaljujući ovom projektu mladi (od 18 do 30 godina) iz Srbije i Crne Gore imati priliku da se upoznaju sa primerima dobre prakse u cilju razvijanja sopstvene preduzetničke ideje u turizmu i samozapošljavanja.

Studentkinja turizma VPTŠ u Užicu Ljubica Guskić kaže da je za nju i kolege sa smera ovaj projekat bitan, kako obrazovanje i edukacija tako i upoznavanje sa primerima dobre prakse u inostranstvu zbog primene u sopstvenoj zemlji doprinoseći njenom razvoju.

Uslov za učešće u procesu selekcije MEETS projekta jeste testiranje iz opšte kulture i engleskog jezika na osnovu čega će biti odabrano dvadeset kandidata iz Zlatiborskog okruga . Rok za prijave je 20. maj ove godine.

Ostavite odgovor