Pocetna Užice Život u minijaturi

Život u minijaturi

1478
0
Podelite

„Svet oko nas“ naziv je izložbe za decu i odrasle koja je u Gradskom kulturnom centru otvorena do 25. maja ove godine. Maketa sa preko pet hiljada eksponata među kojima su pokretni vozovi, metro, tramvaji, rudnici, naftna polja, farme, prostire se na preko četvrdeset kvadrata i deci pruža uvid u razne situacije.

Svet oko nas 2Autor makete Borivoje Vujić kaže da je cilj izložbe da se deci pokaže šta se sve radom, kreativnošću i upornošću može napraviti i da se realizacijom ideja mogu napraviti velika dela. On podseća da je maketa nastavno sredstvo i da obrađuje nastavne teme koje deca uče u predškolskom i školskom uzrastu iz sveta oko nas i poznavanja prirode i iz tehničke kulture.

Svet oko nas 3„Na maketi je prikazano oko sto životnih situacija do detalja teniske loptice. Nastala je 2000. godine i do 2012. bila je „privilegija“ dece Beograda kada krećemo na turneju po Srbiji. Nedavno smo bili u Požegi, sada smo u Užicu, a zatim izlažemo u Gornjem Milanovcu,“ navodi Vujić.

Svet oko nas 4Od brojnih dečijih pitanja čika Borivoja izdvaja interesovanje jednog dečaka za metro, zatim pitanje jednog dečaka zašto na maketi nema otpada, a kada je bilo reči o farmi jedna devojčica je primetila da je to mesto gde čike i tete pričaju ružne reči posle čega je usledilo objašnjenje da je farma nešto drugo, prikazana na maketi kao mesto na kome se gaje domaće životinje.

Ostavite odgovor