Pocetna Sport Olivera pobedila u Varni

Olivera pobedila u Varni

534
0
Podelite

Maraton Varna u Bugarskoj održan je ovog vikenda a naša rekorderka Olivera Jevtić odbranila je prošlogodišnju titulu pobednice u polumaratonu. Olja je trijufmovala rezultatom 1.17.30, druga je bila Kenijka Yuney Moraa Onyancha koja ima lični rekord 1.1 a ovu stazu je istrčala za 1.19. Treće mesto osvojila je Marija Vranić iz Hrvacke rezultatom 1.24

“Ovo mi je drugi put da trčim u Varni, i radujem se što sam zabeležila i drugu pobedu. Bilo je i jako toplo ali sam znala da je moja snaga u akumulacii ćelija i da imam veliku šansu protiv takmičarke i Kenije kada su ekstremni uslovi u pitanju. Posle maratona u Limasolu  napravila pauzu od mesec dana zbog  povredu, i zato mi je ova pobeda važna jer mi govori da je sve to sada prošlost i da sam na pravom putu da uđem u ozbiljne treninge i trke”,  kaže Olivera.

“Organizator je promenio stazu jer je prošle godine trka bila na 17 km a sada je bio polumaraton. Staza nije ni malo laka. Dva kruga smo trčali kroz šetališe pored mora sa dosta krivina, a potom je usledila jedna velika uzbrdica duga četiri kilometra. Tu sam videla da Kenika ima problema i trku sam već na osmom kilomteru rešila, baš kod uspona. Do kraja je ostalo samo da kontrolišem trku i nisam joj dala da se oporavi. Inače, jedan deo se trči pored samog mora nekih tri kilometra gde je duvao jak vetar u prsa. I tu sam bila jača od ne, pa sam prednost dodatno povećavala.”

Ostavite odgovor