Pocetna Sport Divlja riba

Divlja riba

1541
0
Podelite

Deveti KUP jadransko podunavskih zemalja – tradicionalno takmičenje u spotskom ribolovu u disciplini mušičarenje održava se ovog vikenda u Užicu. Prvog dana takmičenja u trenutku kada se još uvek ne znaju rezultati, posetili smo ribolovce smeštene duž živopisnog kanjona reke Đetinje.

Takmičare koji su u Užice stigli iz devet zemalja, pitali smo posle prvog dela takmičenja za utiske i svi se slažu u jednom da je Đetinja i predeo oko nje, pravi planinski biser i oaza radosti i uzivanja.

Ribolov BugarinStanslav Mankov iz Bugarske kaže da je prvi put u Užicu i da mu se sve dopada.

– Odlično je sve, priroda je super, a fascinantno je što je ova lepota prirode bukvalno uz sami grad. Što se tiče ulova, pa riba je divlja, mala riba nije poribljena, teško se hvata jer je  plašljiva. Ali ulovili smo dosta, zadovoljni smo.

Ribolov HrvatJure Šućur iz Hrvatske ističe da je Đetinja prelepa i da su ovde ljudi vrhunski.

– Sve je prelepo. Takmičenje je ok, svi su ravnomerno lovili a mogu reći da je za ovih deset godina koliko se bavim riblovom najlepši osećaj kada se riba pusti nazad u vodu. Baš uživam. Grad je prelep, probali smo vaše specijalitete, ćevapre, pršutu i mogu vam reći da je rakija odlična.

Ribolov MadjarBoleš Ešadi iz Mađarske slaže se da su uslovi za pecanje odlični, iako je njegov favorit Drina.

– Ovde sam prvi put, a često sam pecao na Drini i ona je moj favorit zato što je velika reka i tamo je pecanje mnogo teže. Slab nam je ulov bio ali bez obzira na to ovde nam je super.

Ribolov CrnogoracBoško Vulević iz Berana nije prvi put u Užicu.

– Đetinja je reka koja će vas na prvi pogled iznenaditi. Neočekivana lepota koja prija svim ljudskim čulima pa ako se još fino družite i pri tom pecate, vadite neke ribe, pa šta ćete bolje. Danasnjim ulovom sam zadovoljan, ali kao takmičar i reprezentativac Crne Gore nikad do kraja ne mogu biti zadovoljan.

Ribolov sudijaI glavni sudija takmičenja Aleksandar Krausović iz Niša bio je iznenađen lepotom koju je ovde zatekao.

– Prvi put sam ovde i oduševljen sam. Reka je izvanredna, biser Srbije. Treba stvarno uložiti napora da ostane ovakva kakva jeste. Ima vrste riba koje su veoma retke u Srbiji čuo sam da pored potočne pastrmke tu je i mladica, riba koja je izuzetno teška da se sačuva i koja je retka, osim Drine je nema na drugim vodama. Tu je i ljipljan. Naši domaćini su izuzetno korektni, a  staza neverovatno lepa. Kanjon Đetinje to je prirodna lepota. Užičani imate lepotu koju morate sačuvati.


Ostavite odgovor