Pocetna Kosjerić Od Titana sportistima Kosjerića 40.000 evra (FOTO)

Od Titana sportistima Kosjerića 40.000 evra (FOTO)

840
0
Podelite

Košarkaški klub Crnokosa, fudbalski klub Crnokosa, ženski odbojkaški klub Crnokosa, karate klub Crnokosa, KMF Kosjerić i SK Oko sokolovo dobili su najbolju moguću čestitku – donaciju u iznosu od 40 hiljada evra od TITAN Cementare Kosjerić. Ovim TITAN Cementara nastavlja sa dugogodišnjom praksom odgovornog poslovanja. Njihovi programi i ulaganja usmereni su ka uspostavljanju što kvalitetnijeg obrazovanja, promovisanju kulturno-umetničkog života, poboljšanju medicinske zaštite i promociji zdravog načina života, a jedan deo te podrške je svakako i razvoj sporta.

Miroslav-Gligorijevic,-generalni-direktor-TCK

– „TITAN Cementara Kosjerić već godinama pomaže razvoj sporta u našem gradu. U ovoj godini ćemo rad lokalnih sportskih klubova podržati kroz finansijsku pomoć od preko 40 hiljada evra, čime će ukupan iznos naših ulaganja u razvoj sporta u Kosjeriću od 2002. godine dostići skoro 800.000 evra“, istakao je Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić.

Zoran Antonijević predsednik FK Crnokosa je rekao da im podrška TITAN Cementare mnogo znači.

– Ove godine slavimo 95 godina postojanja kluba, najmasovniji smo klub koji broji oko 150 članova, razvrstanih u pet takmičarskih selekcija. Četiri pionirske i peta seniroska. Ova finansijska pomoć fabrike cementa nam puno znači, jer sredstva koja dobijamo od Skupštine opštine su nedovoljna. Samo bih još napomenuo da je sportske terene ovde napravila fabrika cementa i zaista im se svim zahvaljujem jer su nam ova sredstva stvarno nepohodna. Za ovu godinu mi smo dobili deset hiljada evra, tako da ćemo se uz druge sponzore svakako snaći da prežimo ovu sezonu.

Jedan od najboljih klubava u Zapadnoj Srbiji je streljački klub Oko sokolovo. Marko Savić trener i predsednik ističe da je u njihovim redovima prvi srpski sportista koji je ispunio normu za odlazak na Olimpijske igre mladih u Argentini 2018.

– Naš Đorđe Savić je kvotu ispunio prošle godine u Bakuu. On je primer da mi zaista ozbiljno i vredno treniramo, tako da je TITAN Cementara umela da prepozna naš trud. Ove godine dobili smo isti iznos sredstava kao i prošle. Prošle godine smo novac iskoristili  da uz pomoć Streljačkog saveza Srbije kupimo elektronsku metu koja je u velikoj meri doprinela da se Đorđe kvalifikuje za OI. Ove godine ćemo tu sumu iskoristiti za nabavku verovatno neke dobre puške ile neke druge opreme. Zahvalio bih se svima iz TITAN Cementare na ovoj podršci koja nam je neophodna.

Vanja-300Nakon zvanične dodele sredstava lokalnim sportskim klubovima iz Kosjerića, proslavljeni odbojkaški as, član Kuće slavnih i ambasador Specijalne olimpijade  ̶ Vladimir Vanja Grbić, održao je pred više od 500 gostiju motivaciono predavanje o tome šta znači tim i kako postati šampion.

Kao sportista znam koliko je važno da proces i rad ne trpe, kako bi se ostvarili vrhunski rezultati. Bez sponzora i socijalno odgovornih kompanija to bi bilo nemoguće. Upravo zbog tih razloga ja i podržavam takve kompanije, izjavio je Vladimir  Grbić.

– Današnja priča nije vezana samo za decu. Mnogo više se odnosi na one koji rade sa decom. Šta je to na šta deca treba da obrate pažnju, koji su to principi kojima treba da se vode u toku svog odrastanja. Takođe da ukočimo trenere, a naročito roditelje, da ne očekuju od svoje dece da odmah postanu olimpijski šampioni. Oni pre svega treba da rastu i da se razvijaju.


Ostavite odgovor