Pocetna Izbori Sevojno 2018 Sevojničani biraju lokalnu vlast

Sevojničani biraju lokalnu vlast

830
0
Podelite

Sva birališta su u Sevojnu jutros su otvorena na vreme u 7 časova, a tokom dana Opštinska izborna komisija registrovaće izlaznost birača na svaka dva sata.

– Pravo glasa na izborima za Skupštinu gradske opštine Sevojno ima 5.876 birača, a glasanje se odvija na pet biračkih mesta i to u sedištu Gradske opštine, Soliteru B, OŠ “Aleksa Dejović”, Staroj mesnoj kancelariji i valjaoničkom Vatrogasnom domu – rekao je za „Infoeru“ Desimir Mićović, predsednik Opštinske izborne komisije.

Sevojno Desimir MicovicNa lokalnim izborima u Sevojnu učestvuju četiri liste stranaka, koalicija i grupa građana.

Gradska opština Sevojno ima petnaest odborničkih mesta i današnji izbori su drugi lokalni izbori od njenog formiranja 2014. godine.

Izborna tišina traje do zatvaranja biračkih mesta u 20 sati posle čega se mogu očekivati i prvi nezvanični rezultati glasanja u Sevojnu.

– Na zaključenom biračkom spisku od 17. februara ove godine u Sevojnu je bilo pisano 5.882 birača, ali je taj broj smanjen za šest glasača koji su u međuvremenu preminuli ili se odjavili zbog promene mesta boravišta, navodi predsednik Komisije Desimir Mićović.

Ostavite odgovor