Pocetna Izbori Sevojno 2018 Na sevojničke izbore u četiri kolone

Na sevojničke izbore u četiri kolone

690
0
Podelite

Izborna komisija Gradske opštine Sevojno proglasila je četiri izborne liste koje će učestovat na lokalnim izborima zakazanim za 4. mart ove godine. Rok za predaju listi istekao je u ponoć 16. februara, a poslednji je listu sa odborničkim kandidatima predao Srpski pokret „Dveri“.

Ranije su sa 15 odborničkih kandidata proglašene liste pod brojem jedan “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Sevojno” koju čini koalicija SNS-SPS- PUPS-SNP i pod brojem dva Grupe građana “Ujedinjeni pobedjujemo, za Sevojno, za Srbiju” koju čine “Zdrava Srbija”, DS, DSS, Nova Srbija, Nova stranka, LDP i SDS.

izborna komisija je pod brojem tri proglasila je odborničku listu “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” na kojoj je dvanaest odborničkih kandidata za novi saziv sevojničke opštinske skupštine.

Samostalan izlazak najavile su i “Dveri” koje su listu sa šest odborničkih kandidata predale protekle večeri. Zaključen je i birački spisak na kojem je 5.882 glasača koji svoje pravo mogu da ostvare na pet birališta u Sevojnu u nedelju 4. marta.

Na proteklim lokalnim izborima u Sevojnu koji su održani 2014. godine glasalo je 3.535 birača.

Tada je na izborima učestvovalo sedam odborničkih listi od kojih je šest imale svoje odbornike u Skupštini koja ima petnaest odborničkih mesta.

Ostavite odgovor