Pocetna Kultura Izložba Stefana Lukića u Beogradu

Izložba Stefana Lukića u Beogradu

781
0
Podelite

Užički slikar Stefan Lukić, južnokorejska umetnica Bowon Kim i Nebojša Adamović priredili su 8. februara zajedničku izložbu pod nazivom “Međuprostor” u Umetničkom prostoru U10 u Beogradu.

Crteže i slike troje umetnika povezuje atmosfera egzistencijalne zebnje i eskapizma. Sanda Kalebić tim povodom za radove Stefana Lukića kaže da  oslikavaju fizički međuprostor, odnosno put između dva mesta. “Umetnik ne predstavlja put kao prelazni period između dve tačke, jer do destinacije nikad ni ne stiže. Na njegovim slikama, tranzit je cilj. Prikazujući ono što se dešava između, u tranzitu, koji bi trebalo da bude samo sredstvo do odredišta, a ne ono samo, naglašava neprekidni i nestabilni boravak negde između i nemogućnost zadržavanja na jednom mestu”.

Stefan-Lukic

Stefan Lukić (1985) je završio Beogradsku politehniku, smer grafički dizajn. StefanPrimenjeno slikarstvo na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu je upisao 2014. godine, gde je trenutno na četvrtoj godini osnovnih akademskih studija.

Proveo je jedan semestar na razmeni studenata na Akademiji lepih umetnosti u Parizu. Dobitnik je nagrade za slikarstvo na Fakultetu primenjenih umetnosti za 2016. godinu. Do sada je izlagao na osamnaest grupnih i četiri samostalne izložbe.

Izložbu je podržala Ambasada Republike Koreje, a otvorena je do 24. februara.

Ostavite odgovor