Pocetna Bajina Bašta BAJINA BAŠTA: Taksiste ujedaju i tuku

BAJINA BAŠTA: Taksiste ujedaju i tuku

1273
0
Podelite

Ranije su se bajinobaštanski taksisti žalili na učestalu pojavu lažnih poziva sa područja grada, ali i iz Skelana i drugih okolnih mesta. Sada tih poziva gotovo i da nema. U poslednje vreme taksiti se suočavaju sa mnogo opasnijim situacijama.

– Čitali smo i slušali o nasrtajima na taksiste u drugim gradovima, sada ih ima i kod nas. Dešava se da taksisti otmu auto, prevezu se do željenog mesta i tu ostave kola. Jedanom taksisti koji radi u našem preduzeću „Naksi-taksi“ mušterija je odvalila vrata na vozilu. Desilo se to u centru grada – kaže Sanja Stamenić, vlasnica ovog prevozničkog preduzeća čijih 12 vozila non stop radi. Ona iznosi još nekoliko slučajeva napada na taksiste.

Bajina-Basta-2

– Na relaciji prema Pilici napadnut nam je vozač, jedva je uspeo da izađe iz vozila i pobegne. Imali smo situaciju da nam odvale bravu na vratima vozila, polupaju mikrofon od radio stanice. Jednom nam je taksista ujeden za rame. Poslednji slučaj je najdrastičniji. U vožnji kod gradskog stadiona napadnut nam je taksista i tom prilikom razbijen mu je nos.

Slavica Stamenić ističe da sličnih slučejava ima i kod drugih taksista u Bajinoj Bašti.

-Nezgode se dešavaju uglavnom noću, ponekad i u toku dana. Najviše ih je vikendom u sitne sate. Ne znamo kako da zaštitimo vozače. Mi im savetujemo da u neprilikama ostave vozilo i brinu o svojoj sigurnosti. Uputila bih apel nadležnim da nešto učine da se ne bi desila tragedija kao u nekim drugim gradovima. Uverena sam da kad bi se poštovalo radno noćno vreme ugostiteljskih objekata da bi manje bilo pijanih koji najčešće nasrću na taksiste.

Ostavite odgovor