Pocetna Izbori Sevojno 2018 Ujedinjena opozicija za Sevojno

Ujedinjena opozicija za Sevojno

603
0
Podelite

Sedam opozicionih stranaka – Zdrava Srbija, DS, LDP, SDS, NS, Narodna stranka i DSS potpisali su koalicioni sporazum za zajednički nastup na lokalnim izborima u Sevojnu, a od utorka kreću u kampanju.

– Opozicija prvi put izlazi ujedinjena i pružićemo snažan otpor SNS. Veoma lako smo se dogovorili oko svega, jer listu kandidata nismo formirali po stranačkom ključu već po principu najboljih i najkvalitetnijih ljudi koji će predstavljati građane – rekao je povrenik Zdrave Srbije za Užice Vladan Virijević za “Glas zapadne Srbije”.

Jedan od potpisnika sporazuma je DSS koja će, iako nema kandidata na listi, podržavati opoziciju i aktivno učestvovati u kampanji.

– DSS u Sevojnu podržava listu Ujedinjene opozicije sa ciljem da u narednom periodu kroz participiranje u lokalnoj vlasti, za koju mislim da će formirati ova lista, obezbedimo bolji život svih građana. Naša stranka nema opštinski odbor u Sevojnu pa je odluku o ulasku u opozicioni blok doneo vrh partije – kazao je predsednik GO Užica Branko Gavrilović.

Inače, Sevojno je jedna od najmlađih opština u Srbiji i prema podacima Izborne komisije pravo glasa ima 5.871 birač.

Lokalni parlament broji 15 odbornika.

Ostavite odgovor