Pocetna Sevojno Ministar Vanja Udovičić posetio Sevojno

Ministar Vanja Udovičić posetio Sevojno

738
0
Podelite

Ministar Vanja Udovičić sa saradnicima posetio je OŠ Aleksa Dejović u Sevojnu. Ministarstvo omladine i sporta u okviru akcije koju sprovodi širom Srbije,  opremanje 100 fiskulturnih sala Srbije, doniralo je sportske rekvizite za sevojničku školu. Uskoro će uz njihovu podršku u Sevojnu početi i izgradnja nove fiskulturne sale:

– U prethodne četiri godine uspeli smo da povećamo broj dece u sistemu školskog sporta sa 120.000 na 165.000. Naša želja je da taj rast nastavimo i da u svakoj opštini i svakoj jedinici lokalne samouprave motivišemo kako škole tako i decu da se u sistem školastva bave sportom. Želimo da sport bude način njihovog vaspitanja, način života i način naše budućnosti. – rekao je Udovičić.

Vanja Udovicic Sevojno 2– Doniraćemo zajedno sa Savezom za školski sport opremu za 100 fiskulturnih sala u Srbiji i u ovoj akciji kao što vidite ne postoje privilegovani. Ove godine nastavljamo akciju, pa ćemo konkurento u ovoj fiskulturnoj sali u kojoj u okviru samog projekta ulazi zamenih košarkaških obruča i mrežica, odbojkaških mrežica, golova za mali fudbal i rukomet, doniraćemo 40 lopti za sva četiri sporta koja se igraju sa loptom. Po deset za svaki sport. Tu su i čunjevi i oprema koju doniramo, jer u prethodnom periodu nismo uspeli da ovde sprovedemo akciju koju radimo širom Srbije. Time želimo da omogućimo našoj deci da se besplatno bave sportom, a da ovakvim akcijama motivišemo sve građane da uđu u sistem sporta i da se prvenstveno rekreativno bave sportom.

Udovičić je najavio da će narednom period Vlada Republike Srbije u Sevojnu izgraditi novu fiskulturnu salu.

Vanja Udovicic Sevojno 3– Sistemskom akcijom Ministarstva prosvete i Ministarstva omladine i sporta, kao i Kancelarije za javna ulaganja, Vlada Republike Srbije, ali i snagom same opšttine Sevojno želi da, posle više od 60 godine ovde u Sevojnu izgradi jednu fiskulturnu salu i tako omogući bolje uslove ne samo za profesionalne sportiste već i za svu decu koju danas vidimo ovde. Želimo da time jačamo kapacitete svih sportskih klubova i da jednog dana ovde u Sevojnu imamo nove svetske i olimpijske šampione. Tu mislim i na naše paraolimpije, jer oni su primer svima nama da kada dovoljno verujete u sebe, u svoje snove, onda možete da postignete i svetske rezultate.

Ministar je potom obišao lokaciju za igralište i pešačku stazu u Sevojnu.

Ostavite odgovor