Pocetna Pozorište Večeras “Magbet” na užičkoj sceni

Večeras “Magbet” na užičkoj sceni

696
0
Podelite

Večeras na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice sa početkom u 20 časova biće izvedena plesna predstava “Magbet”, po motivima Vilijama Šekspira, u izvođenju Bitef dens kompanije.

Magbet 1Koreografija je poverena je mladom koreografu Milošu Isailoviću, koji je u Bitef dens kompaniji ostvario veliki broj izuzetnih igračkih uloga, a za svoju prvu koreografsku postavku “Dunjaluk” u produkciji Bitef teatra, dobio je nagradu Dimitrije Parlić.

Kompozitor je Draško Adžić, dramaturgija je uradila Jelena Kajgo, scenografiju Jasmina Holbus a kostime Slavna Martinovic.

Bitef dens kompanija osnovana je 2009. godine kao prva trupa savremene igre u Srbiji koja je vezana za jednu instituciju culture. Do sada je realizovala čak dvadeset šest plesnih produkcija i preko sto gostovanja u zemlji i svetu.

Plesna predstava “Magbet”, nastavak je repertoarske politike ove kompanije, koja ima za cilj da publici predstavi nove pravce razvoja plesnog teatra, kroz koreografske inscenacije velikih dela svetske književnosti. Do sada su realizovani Šekspirov „
Otelo, Danteova Božanstvena komedija, Molijerov Don Žuan, Aristofanove Ptice…

Ostavite odgovor