Pocetna Ekonomija Zlatibor u Pragu i Štutgartu

Zlatibor u Pragu i Štutgartu

305
0
Podelite

Turistička organizacija „Zlatibor“ započela je ovu godinu nizom uspešnih promocija i predstavljanja na sajmovima širom Evrope.

Zapažena prezentacija je održana u Pragu, a prisustvovao joj je veliki broj čeških medija, poznatih ličnosti, predstavnika srpske ambasade i turističke privrede Češke. Predstavnici TO „Zlatibor“ i opštine Čajetina u Pragu su se dogovorili sa ambasadorkom Verom Mavrić i konzulom Stefanom Tomaševićem o  budućoj saradnji u cilju promocije turističke ponude Zlatibora i organizovanog dolaska gostiju iz ove srednjoevropske zemlje. Zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić je tokom promocije predstavio Zlatibor kao najposećeniju turističku destinaciju u Srbiji i govorio o najznačajnijim investicijama i sadržajima na ovoj planini, a premijerno je prikazan i promotivni film o Zlatiboru i okolini, u produkciji češke televizije, reditelja Sanjina Mirića. Taj film će u februaru biti emitovan na nacionalnoj češkoj televiziji. Budući da gosti iz Češke rado pohode kamp na Zlatiboru, sa Františekom Barešom, predsednikom asocijacije kampera Praga koja broji 2.700 članova, dogovorena je saradnja na promovisanju zlatiborskog kampa među članovima asocijacije. Dogovoreni su i određeni popusti za organizovani dolazak članova asocijacije.

Zlatibor PragProtekle sedmice, TO „Zlatibor“ sa predstavnicima JP „Gold Gondola“ nastupila je na sajmu turizma CMT u Štutgartu u okviru štanda Turističke organizacije Srbije. Ovaj sajam je jedan od najposećenijih evropskih sajmova turizma, i on svake godine, okupi preko 2.000 izlagača za vreme devet sajamskih dana.

Zlatibor StudgartKako javljaju iz TO „Zlatibor“, među nemačkim turistima već dugi niz godina vlada veliko interesovanje za turističku ponudu Zlatibora, skijanje i aktivan odmor, za koji prema rečima gostiju iz ovog dela Evrope, „zlatna planina“ ima izuzetne uslove. Pored prezentacije turističkih potencijala Zlatibora, veliku pažnju privukla je i prezentacija zlatiborskog kampa, koji je jedno od omiljenih destinacija za boravak nemačkih turista u Srbiji. Predstavnici Turističke organizacije „Zlatibor“ uspostavili su kontakte sa velikim brojem kamping klubova i udruženja iz čitave Evrope odakle se očekuje veliki broj kampera u predstojećoj letnjoj sezoni.

Na sajmu turzma u Štutgartu uspostavljena je i saradnja sa specijalizovanim časopisom iz Italije i Nemačke u cilju dalje promocije Kampa Zlatibor, ali i celokupne turističke ponude planine.

Ostavite odgovor