Pocetna Društvo “Čigota je sada Čigota”

“Čigota je sada Čigota”

728
0
Podelite

Čigota je prvi brend u Republici Srbiji i jedini u Evropi, koji je zaštitio svoje usluge sa geografskim poreklom. Svojim dugogodišnjim angažovanjem na unapređenju zdravlja ljudi, vizionarskim opredeljenjem i uslugama svog medicinskog i nemedicinskog kadra, postala је jedna od vodećih ustanova na polju medicine i turizma u Srbiji i Evropi.

Na osnovu ovih aktivnosti rešenjem Zavoda za zaštitu intelektualne svojine Republike Srbije zvanično je brend ČIGOTA®  promovisan u UNS Press centru u Beogradu.

Cigota brend 2Brend Čigota na Zlatiboru znači da do sada niko nije brendirao uslugu, а one su jedinstvene jer su medicinsko-turističke u kombinaciji sa prirodnim i klimatskim faktorima. Zaštićene usluge brendom su lečenje i rehabilitacija oboljenja štitaste žlezde, program za redukciju telesne težine i promene kvaliteta života odraslih i program za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju gojaznosti kod dece i adolescenata. Ovi programi imaju poseban način implementacije i kombinovanja metoda.

Dr Željko Stakić, direktor Specijalne bolnice Čigota naveo je da je ova bolnica prošla put od uspona i padova, od lečilišta do zvanično zaštićenog brenda.

Cigota brend Dr Zeljko Stakić– Davne 1964 godine grupa vodećih endokrinologa i klimatologa na osnovu analize svojstava zlatiborskog vazduha utvrdila je povoljno dejstvo za brže izlečenje poremećaja funkcije štitne žlezde. To je dovelo do izgradnje lečilišta za hipertirozu kao baze Medicinskog fakulteta koja se vremenom razvijala u jedan savremeni medicinski centar. Za više od pet decenija postala je dijagnostički, zdravstveno-rekreativni i turistički centar – istakao je dr Stakić.

Istovremeno su se razvijale endokrinologija, interna, nuklearna medicina, poliklinički centar sa brzom i efikasnom dijagnostikom a u novije vreme i pedijatrija. Već 30 godina uspešno funkcioniše na daleko čuven Čigota program čiji je tvorac prof.dr Milisav Čutović. Ovaj program je i prvi velnes program na Balkanu koji se pokazao kao jedan od najuspešnijih programa za lečenje gojaznosti u Evropi. Pre devet godina pokrenut je “Čigotica “program za prevenciju i lečenje dečje gojaznosti kao deo državnog projekta i ovaj preventivni program je jedinstven u ovom delu Evrope.

– Brojni projekti, saradnja u regionu, prateći programi i usluge omogućavaju pacijentima i gostima prijatan boravak i vrhunsku medicinsku uslugu. To je rezultat poverenja koje nam ukazuju pacijenti i gosti ne samo iz Srbije već sa svih strana sveta. Tako da svake godine beležimo porast broja inostranih gostiju- naveo je dr Stakić.

On je dodao da ovim brendom i država Srbija treba da se ponosi jer se konstantno radi na unapređenju svih usluga uz zahvalnost i podršku Ministarstvu zdravlja, kao i Ministarstvu turizma, Fondu PIO, profesorima Medinskog fakulteta za profesionalnu pomoć i svim drugim saradnicima iz različitih oblasti. Zahvalnost je uputio i svim prethodnicima koji su utkali veliki deo sebe, a da bi dobili sertifikat i postali brend na osnovu kvaliteta usluga koje pružaju. Za sve su zaslužni ljudi, a to su zaposleni i saradnici koji dele tu viziju i vole ustanovu u kojoj rade – zaključio je dr Stakić.

Cigota brend Zoran DragojevićO verifikovanju brenda Čigota govorio je Zoran Dragojević, iz Zavoda za zaštitu intelektualne svojine Srbije koji je precizirao da se zakonom i usluga može zaštiti sa oznakom geografskog porekla. Brend Čigota je 71. po redu, ali i prvi u oblasti zdravstva.

– Simbioza prirodnih i ljudskih faktora u Čigoti su jedinstveni na području Srbije i Evrope. Ovakva usluga nije nigde registrovana u Evropi koju čini zdravlje, prirodni faktori i visokoobučeni kadar koji pruža takve usluge – ocenio je Dragojević.

Cigota brend Meho MahmutovićDržavni sekretar Ministarstva zdravlja Meho Mahmutović istakao je važnost ovog priznanja i iskorak u zdravstvenom sistemu Srbije.

-Stav Ministarstva zdravlja je da zdravstveni sistem Srbije bude lider u regionu na kvalitetan način.Naše zdravstvene ustanove najviše zavise od osoblja koje u njima radi, a zadatak ministarstva je da ono što želite, da možete da radite u uslovima koje obezbeđujemo, da imate kontinuiranu medicinsku edukaciju i da svoje radove upoređujete sa evropskim i svetskim dostignućima- istakao je Mahmutović

Cigota brend Miroslav KneževićDržavni sekretar Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija Miroslav Knežević ocenio je da su kontinuirani napori menadžmenta i zaposlenih dali odličan rezultat.

– Ovo je prvi srpski brend u zdravstvenom turizmu koji će vam doneti mnogo u pozicioniranju i prepoznatljivosti na međunarodnom tržištu ali u predstavljanju kvaliteta.Brend odgovorno čuvajte i sa novim elanom i entuzijazmom inovirajte kroz zdravstvene sadržaje koje posedujete, da budete lideri ne samo na domaćem nego i na međunarodnom tržištu- poručio je Knežević.

Cigota brend Akademik Dragan MicićNa promociji je govorio i dugogodišnji saradnik ove ustanove akademik Dragan Micić podsećajući na početke rada i profesore koji su svojim znanjem, stručnošću i posvećenošću postavili temelje ove ustanove.

Promociji brenda Čigota u Beogradu prisustvovao je veliki broj saradnika i prijatelja ove ustanove.

 

 

Ostavite odgovor