Pocetna Pozorište „Ivanov“ najbolji – složni publika i žiri

„Ivanov“ najbolji – složni publika i žiri

315
0
Podelite

Nakon poslednje takmičarske predstave, žiri ovogodišnjeg, 22. Jugoslovenskog pozorišnog festival, saopštio je odluku o tome kome pripadaju ovogodišnji Ardalioni. Žiri I publika, ove godine su bili jedinstveni u oceni najbolje predstave.

ARDALION ZA NAJBOLJU PREDSTAVU  dodeljen je predstavi „IVANOV“ A. P. Čehova u produkciji Narodnog pozorišta Beograd i režiji Tatjane Mandić Rigonat, a odluka je doneta većinom glasova.

ARDALION ZA NAJBOLJU REŽIJU pripao je ARPADU ŠILINGU, za režiju predstave „Dokle pogled seže“ u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju, a ova odluka je doneta jednoglasno.

ARDALION ZA NAJBOLJU ŽENSKU ULOGU dodeljen je ravnopravno NATAŠI JANJIĆ za ulogu Marijane u predstavi „Priče iz Bečke šume“ u produkciji Dramskog kazališta Gavela iz Zagreba i režiji Igora Vuka Torbice i HANI SELIMOVIĆ, za ulogu Saše u predstavi Ivanov u produkciji Narodnog pozorišta Beograd i režiji Tatjane Mandić Rigonat. I ovu odluku je žiri doneo jednoglasno.

ARDALION ZA NAJBOLJU MUŠKU ULOGU dodeljen je PREDRAGU EJDUSU, za ulogu Šabeljskog u predstavi Ivanov u produkciji Narodnog pozorišta Beograd i režiji Tatjane Mandić Rigonat, a odluka je doneta većinom glasova.

ARDALION ZA NAJBOLJU SCENOGRAFIJU pripao je BRANKU HOJNIKU za predstavu „Priče iz Bečke šume“ u produkciji Dramskog kazališta Gavela iz Zagreba i režiji Igora Vuka Torbice, a žiri je odluku doneo jednoglasno.

ARDALION ZA NAJBOLJU KOSTIMOGRAFIJU dodeljen je MARITI ĆOPO za predstavu „Priče iz Bečke šume“ u produkciji Dramskog kazališta Gavela iz Zagreba i režiji Igora Vuka Torbice, a i ova odluka je doneta jednoglasno.

ARDALION ZA EPIZODNU ULOGU je pripao SRĐANU GRAHOVCU za ulogu u prestavi „Dokle pogled seže“ u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju, jednoglasnom odlukom žirija.

ARDALION ZA NAJBOLJEG MLADOG GLUMCA i Nagrada Politike „AVDO MUJČINOVIĆ“  pripala je JELENI SIMIĆ za ulogu u prestavi „Dokle pogled seže“ u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju – odluka je doneta jednoglasno.

Specijalnu NAGRADU ARDALION  žiri je dodelio BOSANSKOM NARODNOM POZORIŠTU ZENICA za predstavu Selvedina Avdića „Moja fabrika“ u režiji Selme Spahić. Nagrada se dodeljuje za posvećenost problemima sopstvene zajednice – odluka je doneta većinom glasova.

Stručni žiri 22. Jugoslovenskog pozorišnog festivala, činili su:

  1. Dejan Mijač, pozorišni reditelj – predsednik žirija
  2. Radivoje Dinulović, arhitekta – scenograf – član žirija
  3. Željka Turčinović, dramaturškinja -članica žirija
  4. Zoran Ljutkov, glumac -član žirija
  5. Nataša Nelević, pozorišna kritičarka -članica žirija

Predsednik žirija, Dejan Mijač, nije odlučivao o poslednjoj takmičarskoj predstavi, jer se njegovo zdravstveno stanje iznenadno pogoršalo.

Ardalioni će dobitnicima biti uručeni na matičnim scenama.

Ostavite odgovor