Pocetna Košarka Košarkaši Slobode ambiciozno u novo prvenstvo

Košarkaši Slobode ambiciozno u novo prvenstvo

270
0
Podelite

Posle više od dva meseca intezivnog rada, košarkaši Slobode narednog vikenda spremno dočekuju početak ovogodišnje sezone. Letnja pauza iskorišćena je na pravi način, dosta toga je urađeno i u organizacijom smislu, tako da Sloboda posle dužeg vremena u novo prvenstvo ulazi sa jasno izraženim ambicijama- ulazak u Košarkašku ligu Srbije:

-Imali smo zaista mnogo posla. Nekoliko entuzijasta iz Uprave kluba želelo je da pre početka prvenstva oformimo sve mlađe slekcije, što smo i učnili. Sa Vladom Lučićem smo potpisali ugovor na tri godine, a u planu je i pokretanje još mlađih kategorija. Napravili smo i korak više u investicionom smislu, pa su naši planovim krajem jula i početkom avgusta porasli. Želimo da se borimo za vrh tabele, i ove sezone uđemo u KLS. Mislim da sada imamo kvalitetnu ekipu, koja će ove godine igrati lepu košarku, što nam je prvenstveni cilj. A kad igrate dobru i kvalitetnu košarku, onda je i cilj na dohvat ruke. – jasan je predsednik kluba Goran Tošović.

Tošović ističe i to da će Upava kluba učiniti sve da zatvori finansijsku kontrukciju, kako bi se igračima omogućili maksimalni uslovi za rad:

-Bez obezbeđenih finansija sigurno neće biti ni uspeha. Planiramo u decembru, ukoliko budemo prvi ili drugi na tabeli, od Grada Užica, zatražimo veća sredstva za funkcionisanje kluba. Mi smo gradski klub, i siguran sam da ćemo naći na razumevanje koje smo imali i svih ovih godina. Na pravimo pritisak i tenziju što se igrača tiče, ali vidimo da vlada odlična atmosfera u ekipi, i moramo iskoristiti taj pozitivan vetar kako bismo ostvarili zacrtani cilj.

Trener Vladimir Lučić takođe veruje da ima ekipu koja je spremna za velike domete:

-Znate i sami da smo tokom leta doveli dva veoma važna igrača u naš klub. To su Nikola Otašević i Petar Marić. Od starijih igrača ostao je Branko Anđić, a doveli smo i Miroslava Radića na poziciji tri. Doveli smo i mladog i perspektivnog igrača Stefana Simića. Ostali igrači koji se nalaze u rosteru su uglavnom od prošle godine. Zadovoljan sam ekipom i načinom na koji ona funkcioniše. Bilo bi idealno kada bismo mogli da dovedemo još dva igrača, a ja bih bio zadovoljna i kada bismo doveli još jednog. Da li će to biti mlad i perspektivan ili iskusniji igrač videćemo. Ne žurimo sa odlukom. Do 24. decembra, do kada imamo pravo dovođenja igrača, ima još vremena, pa ćemo pažljivo izvršiti selekciju.

Nikola Otasević priznaje da se vratio isključivo zbog jasno izraženih ambicija kluba:

-Počeli smo na vreme da treniramo i već dva meseca smo zajedno. Odigrali smo i dosta prijateljski utakmica i siguran sam da možemo ući u viši rang. Ne bih prihvatio ponudu da klub od starta nije imao ovakve ambicije, i srećan sam što mogu ponovo da igram u svom gradu i pred svojom publikom. Sloboda je ponovo stabilan klub, i iskreno se nadam da će od sledeće sedmice, kada počinje prvenstvo, naš Veliki park biti popunjen do poslednjeg mesta i da ćemo u  aprilu slaviti.

Na pitanje da li je zadovoljan rasporedom, trener Lučić kaže:

-Zadovoljan sam pripremnim utakmicama momci su pokazali da imaju karakter, a na sreću nismo imali ni povreda. To znači da je sve dobro odrađeno. Na žalost ja u ovom trenutku ne mogu da kažem sa kim igramo prvo kolo, i to će vam možda zvučati neozbiljno. Međutim propozicije takmičenja su takve, da se Vršac tek juče plasirao u Aba ligu, a iz KLS se još uvek ne zna ko će biti, da li Konstantin ili Smederevo, ili neko treći. Znamo da po rasporedu prvu utakmicu igramo u Nišu, ali da li će to zaista biti videćemo. Drugu utakmicu igramo sa Proleterom i to će biti derbi na samom početku sezone. Potom idemo u Leskovac, što je uvek nezgodno gostovanje, a onda nam u goste dolazi Napredak iz Aleksinca. Kao što vidite nije nam ni malo lagan raspored. Ipak, ja sam za to da uvek treba da se uhvatimo u koštac sa tim ekipama, da se „izmerimo“ i da vidimo gde smo i šta smo!

Ostavite odgovor