Pocetna Ostali sportovi Gradonačelnik Milošu obećao stan

Gradonačelnik Milošu obećao stan

696
0
Podelite

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković sa svojim saradnicima primio je  paraolimpijca Miloša Zarića, koji je osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u atletici u Londonu.

Tihomir Petković  je čestitao srpskom paraolimpijcu na uspehu u Lonodnu:

Milos Zaric i grad 1– Miloš je svojim optimističkim stavom prema životu inspiracija za sve osobe sa invaliditetom u Srbiji, Užicu i svetu. Mi smo srećni da imamo jednog takvog Užičanina i mi kao grad zahvaljujući najviše njemu poslednjih nekoliko godina činimo sve više da stovimo uslove za bolji život Užičana sa invaliditetom i posebno onih koji se hrabro bave sportom. Uradili smo tu stolicu za bacanje na stadionu, napravili smo u sportskoj hali mogućnost da osobe sa invaliditetom mogu da vežbaju, na plaži inkluzivno igralište, WC  i platformu za osobe sa invaliditetom, namravamo da uz pomoć Vlade završimo i sportsku halu u Krčagovu …Hvala Milošu što svoji uspesima potvrđuje status Užica kao grada sporta i grada velikih sportskih šampiona. On je idol svih Užičana!

Gradonačelnik je obećao da će Grad Milošu dodeliti stan:

– Razmišljali smo o tome, ali trenutno nemamo stan na raspologanju. Grad je ušao u obavezu prema Ministarstvu odbrane za kupovinu bivšeg Doma JNA i bivše kasarne u Krčagovu. Dužni  smo još oko šest miliona evra Ministarstvu  i moramo sve stanove koje imamo na raspolaganju, a trenutno ih je 12,  da ponudimo Ministarstvu kao kompenzaciju. Ali za nekoga ko nam donosi ovoliko medalja i priređuje nam ovoliko radosti, kao što Miloš čini, sigurno je da ćemo razmišljati u tom pravcu.  U nekoj skorijoj budućnosti naći najbolje rešenje, da li će to biti odmah novi stan, ili neki iznamljeni prostor koji će moći besplatno da krosti videćemo. Tražimo rešenje kako bismo mu stvorili uslove da brzom ženidbom krene i u porodični život.

Milos Zaric i grad 4Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, Zoran Mićević je takođe ponosan, jer su paraolimpijci pokazali šta znači upornost i naporan rad:

– Pola reprezentacije nam je iz Užica.  Definitivno je ovakva energija i snaga koju Miloš poseduje mora biti usmerena ka podizanju i vraćanju i dovođenju novih sportista u Paraolimpijski pokret . To i jeste  naša misija.

Trener Olivera Zarić i Miloševa sestra, ponosna je na uspeh koji je njen brat ostvario u Londonu:

– Sve se odigralo veoma brzo. Kada je bacio taj prvi hitac znala sam i da će biti pobednički.  Predosećala sam i baš sam bila srećna. Ovo što Miloš radi podstiće druge da se bave sportom i jako sam ponosna zbog toga. Pred njima tek stoji karijera!

Milos Zaric i grad 2Miloš Zarić se zahvalio na prijemu  i poželeo da i sa budućih takmičenja donosi ovakve medalje:

– Bio sam na brojnim prijemima i u Vladi i u Ministarstvu ali ovaj mi je najdraži jer je mom Užicu.  Puno mi je srce jer je ovo moj grad u kome sam odrastao i u kome živim. Nadam se da ću ponovo dolaziti sa novim medaljama i da ćemo animirati što više osoba sa invaliditetom da se bave sportom.  To što sam već neke ljude izvukao iz kuće, naveo ih da se bave sportom, dao im motiv za životom, je moj najveći uspeh, već i od ove titule svetskog prvaka.

Ostavite odgovor