Pocetna Kosjerić Pozorište, grafiti, murali, muzika

Pozorište, grafiti, murali, muzika

665
0
Podelite

Internacionalni art kamp u Kosjeriću, biće 14. put održan u Kosjeriću. Otvaranje kampa je 27. Jula, a trajaće do qq avgusta.

Ovogodišnja tema kampa je „Eho”- gde je akcenat na dijalogu mladih umetnika koji će svojim umetničkim izrazima biti u prilici da iskažu forme, oblike, događaje koji su u korelaciji i koji se međusobno obogaćuju novim značenjima.

U toku dve nedelje stanovnici Kosjerića ugostiće preko 30 učesnika koji dolaze iz Meksika, Tajvana, Argentine, Italije, Španije, Belgije, Holandije, Severne Irske, Švajcarske, Francuske, Japana, Nemačke.

Kosjerić će u toku dve nedelje postati kulturno interaktivno mesto, koje će u javnom prostoru omogućiti bogatiju i dinamičniju kulturnu scenu.

Učesnici kampa biće raspoređeni u tri radionice: pozorišna radionica, radionica murala i grafita i muzička radionica. U okviru dvonedeljnog rada i druženja na kampu, pored stranih i domaćih umetnika biće realizovana, kao i svake godine, dečija radionica koja je namenjena najmađima.

Završni program, odnosno rezultat dvonedeljnog rada , biće prikazan u Domu kulture u Kosjeriću, 8. avgusta, dok će Begrađani isti program pogledati dva dana kasnije u umetničkom prostoru Kvaka 22.

Pomoć za realizaciju kampa organizatoru K-Town Group-i dali su Mladi istraživači Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta kroz program “Mladi su zakon”, Titan cementara Kosjerić, Opština Kosjerić i lokalna preduzeća.

Ostavite odgovor