Pocetna Ostali sportovi Nikola Filipović u kik boks reprezentaciji Srbije

Nikola Filipović u kik boks reprezentaciji Srbije

912
0
Podelite

Nikola Filipović je student treće godine Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu. Rođeni Užičanin može da se pohvali brojnim titulama koje je za kratko vreme osvojio trenirajući kik boks. Punih osam godina trenirao je košarku a onda se priklonio borilačkim veštinama. I nije pogrešio! Uspeh koji je postigao doveo ga je u sastav reprezentacije pa će na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj braniti boje Srbije:

– Trenirao sam košarku osam godina a onda je u mojoj ekipi došlo do raspada, mnogi momci su prestali sa treniranjem, i bio sam primoran da pređem u drugi klub. U tom drugom klubu se nisam snašao, jednostavno bio sam vezan za svoj prethodni klub, svog trenera, i prosto sam išao na treninge samo da bih trenirao. Nije to više bila ljubav. Usledila je pauza od tri meseca, a onda mi je drugar  preporučio kik boks klub Don i odmah se rodila nova ljubav. Zahvalan sam treneru Miladinu Daniloviću jer me način na koji on drži treninge privukao. Atmosfera u klubu je bila sjajna i oni su svi zaslužni što sam počeo da se bavim ovim divnim sportom.-

Kik boks Nikola 5Nikola je ubrzo otišao u Beograd i karijeru nastavio u Crvenoj Zvezdi. Četiri puta je osvojio Prvenstvo Centralne Srbije, tri puta Prvenstvo Beograda, pet puta Prvenstvo Srbije u A klasi i kao šlag na torti osvojio je  Svetski KUP u Mađarskoj, u maju ove godine. Time je obezbedio mesto u reprezentaciji sa kojom će u novembru nastupati na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj.

– U Užicu i kik boks klubu Don naučio sam tehnike ovog sporta, ali u Beogradu imam veće mogućnosti da napredujem.Tamo imam jake sparing partnere a to vam je neophodno ako želite da „idete stepenicu više“. U Zvezdi su Saša Polugić  koji je svetski prvak, zatim Miloš Marković aktuelni evropski prvak, Dragan Jovanović petorostruki svetski prvak, on je ujedno i naš trener, a tu je i bivši selektor Nebojša Milošević. To su ljudi koji rade sa mnom i koji pozitivno utiču na moj napredak. –

Kik boks Nikola 3Mladog kik boksera očekuju pripreme na Tari na koje mora otići već dobro pripremljen:

– Pripreme će biti dosta naporne, ali se tome radujem. Ukoliko se budem dobro pripremio očekujem da se mogu okititi i zlatnom medaljom, a to bi mi bio veliki podstreh za dalji rad, ali i sigurnost jer bih tako ostvario stipendiju u narednih godinu dana.

Kik boks Nikola FilipovicUz mlađeg brata Petra i stariju sestru Ivanu, Nikola je mezimac svoje porodice. Kaže da su mu oni velika pomoć i podrška:

– Porodica je moj veliki oslonac i ona mi daje snagu. Iako se niko nije ozbiljnije bavio sportom, moji roditelji shvataju šta meni kik boks znači u daju mi neizmernu podršku. Zbog njih ali i zbog činjenice da volim Užice, svaki slobodan trenutak koristim da dođem. Volim da se vidim i sa prijateljima, da prošetam psa pored Đetinje … ali isto tako znam da mi je  u Beogradu budućnost.

Kik boks Nikola 2

Ostavite odgovor