Pocetna Ostali sportovi Duško Petrov „probija led“ na Evropskom prvenstvu u Bakuu

Duško Petrov „probija led“ na Evropskom prvenstvu u Bakuu

529
0
Podelite

U subotu, 22. jula u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu počinju takmičenja na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem (na 25-metarskom i 50-metarskom strelištu), u gađanju glinenih golubova i u disciplinama na 300-metarskom strelištu. Šampionat u Bakuu traje do 4. avgusta, a discipline MK oružjem u kojima učestvuju srpski strelci na programu su od 22. do 28. jula.

Streljastvo dusko petrov celaSrbiju predstavlja 18 strelaca, a prvi na vatrenu liniju izlaze takmičari MK pištoljem slobodnog izbora: Damir Mikec, Dimitrije Grgić, i Duško Petrov član SD Aleksa Dejović. Poslednja provera naših reprezentativaca pred Baku bilo je Prvenstvo Srbije u Novom Sadu, na kome su sva trojica postigli odlične rezultate. Duško Petrov je pobedio postavivši nov državni rekord finala 237,3 kruga, što je daleko bolje od važećeg svetskog rekorda po novim pravilima Đingoh Đina iz Južne Koreje (230,5). Bolje od svetskog rekorda (koji se na nacionalnim takmičenjima ne priznaju) gađao je i drugoplasirani Dimitrije Grgić (235,3).

Rezultati u Novom Sadu su postignuti u idealnim vremenskim uslovima, a pitanje je da li će tako biti u Bakuu, na vrlo modernom, ali i vetrovitom strelištu.

Streljastvo Srecko Pejovic kznPosle današnjeg, prvog zvaničnog treninga uoči EP, Srećko Pejović, sportski direktor reprezentacije, kaže:

–Uslovi za takmičenje su za sada odlični. Duva vetar, ali može se kontrolisati.Na osnovu dosadašnjeg kretanja rezultata u sezoni, muški seniorski sastav pištoljem nam je trenutno najjača ekipa.

Strelište u Bakuu nije nepoznanica srpskim strelcima, na njemu su gađali i na Evropskim igrama 2015, kad je Damir Mikec osvojio zlato vazdušnim i MK pištoljem, a  prošle godine u glavnom gradu Azerbejdžana je održan i jedan Svetski kup.

Streljastvo baku shooting center1Uz trojicu strelaca pištoljem, u Bakuu je i naša muška ekipa puškom, koja startuje u nedelju, a u subotu treba da stigne i drugi deo srpskog nacionalnog tima.

Prethodno EP održano je u Mariboru 2015. godine, tada je Ivana Maksimović osvojila zlato u trostavu (3 puta 20 metaka), juniorke su istim oružjem osvojile ekipnu titulu. U muškom trostavu (3 puta 40 metaka) juniori su ekipno bili drugi.

Ostavite odgovor