Pocetna Čajetina Donacija Vlade Slovenije Čajetincima

Donacija Vlade Slovenije Čajetincima

475
0
Podelite

Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod Zlatibor“ je uručena donacija vozila – pik ap 4H4 marke Ford i kamion IVEKO sa dve nadgradnje vredna 215.000 evra, od kojih je jedna za odnošenje trapeznih kontejnera, a druga je kiper.

Izvođači radova – konzorcijum grupa Hidroinženjering, Beohidro i Jedinstvo, koji su dobili poslove na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na Zlatiboru, predali su JKP „Vodovod Zlatibor“ na upotrebu dva vozila, vrednosti oko 215.000 eura.

JKP Zlatibor donacija Rade Jovanovic„Dobili smo vozilo pik ap 4h4, marke Ford i kamion Iveko, koji ima dve nadgradnje. Jedna je za odnošenje trapeznih kontejnera, dok je druga kiper, tako da je ovo multifunkcionalno vozilo. Oba vozila biće korišćena u toku izgradnje samog postrojenja za produžetak kanalizacionog kolektora, uređenje reke Obudojevica, a mogu se koristiti i za sve ostale potrebe našeg preduzeća“, kaže Rade Jovanović, direktor JKP „Vodovod Zlatibor“.

Buduće postrojenje je kapaciteta 20.000 stanovnika, gde će se vršiti tercijalna obrada otpadnih komunalnih voda. Jedan od donatora za njegovu izgradnju je Vlada Slovenije.

JKP Zlatibor donacija 1„Slovenačka vlada i za Srbiju i za zemlje Balkana koje su u razvoju, obično kroz sredstva koja su opredeljena za izgradnju postrojenja, donira i deo sredstava za nabavku opreme i specijalnih vozila, koja su potrebna za održavanje samog postrojenja, a isto tako, koja pomažu i komunalnim preduzećima za obavljanje njihovih funkcija“, kaže Srđan Filipovski, predstavnik konzorcijuma Hidroinženjering, Beohidro i Jedinstvo.

Izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i njegovim JKP Zlatibor donacija 2puštanjem u rad, opština Čajetina biće proglašena prvom ekološkom  opštinom  u Srbiji. Radovi bi trebali da počnu do kraja juna meseca – projekat je urađen, obezbeđena su sredstva, dok će građevinska dozvola biti  izdata nakon rešenih imovinsko pravnih odnosa.

JKP Zlatibor donacija Stamat„Opet imamo taj mali problem oko izdavanja građevinske dozvole, gde imamo to sporno zemljište. Nadam se da će na ovom primeru ovde država pokazati da razmišlja o građanima i da neće to prebacivati na lokalnu samoupravu ili neke lične interese. Jer, ako je gondola komercijalni projekat, postrojenja za preradu otpadnih voda su održivi projekti  i u cilju su zaštite životne sredine“, naglašava Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Inače, Vodovod je do sada nabavio dosta opreme i mehanizacije, a u narednom periodu sledi obnova onog što je staro, poput traktora, cisterne za vodu, a u planu je i da se, kroz neke nove projkte, nabavi i nova voma, kako bi ovo preduzeće uvek bilo u pripravnom stanju da odgovori na zahteve svih komitenata.

Projekat „Ulaganje u budućnost“ finasira se sredstvima iz budžeta Opštine Čajetina.

Ostavite odgovor