Pocetna Politika Gradnja gondole javni interes

Gradnja gondole javni interes

552
0
Podelite

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odbacilo je danas optužbe predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića da Vlada Srbije navodno hitnim postupkom proglašenja Zlatibora za prirodno dobro oduzima pravo na izgradnju gondole.

“Istina je da se inicijativa proglašenja Zlatibora kao prirodnog dobra priprema više od godinu dana. Ovakva uredba donosi se zbog ogromnog broja nelegalno sagrađenih objekata koji prete da unište jednu od naših najlepših planina. Slične odluke postoje i za druge delove Srbije”, navedeno je u saopštenju.

Ovakvom odlukom, ističe Ministarstvo, Vlada Srbije želi da sačuva Zlatibor kako bi i naredne generacije mogle da uživaju u jednoj od naših najlepših planina i verujemo da je to želja i svih građana zlatiborskog kraja, ali i čitave Srbije.

“Nakon usvajanja ove uredbe, gradnja na Zlatiboru biće kontrolisana, a građevinske dozvole izdavaće resorno ministarstvo u skladu sa jasno definisanim planovima zaštite Zlatibora”, navodi se u saopštenju.

Naglašava se da tvrdnje Stamatovića da time Vlada Srbije sprečava gradnju gondole takođe ne stoje, jer je Ministarstvo već nadležno za izdavanje građevinske dozvole, a Vlada Srbije je gradnju gondole proglasila za javni interes.

“Kada je reč o izmenama Zakona o sprečavanju pranja novca, Ministarstvo je zainteresovano da više nijedan dinar kriminalaca, narko dilera ili ratnih zločinaca ne uđe u građevinske poslove. Verujemo da je to interes i čitave zajednice i da niko ne treba da se plaši ovih odluka koje će doneti Vlada Srbije”, saopštilo je Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastruktre.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović ranije danas kritikovao je potpredsedicu vlade i ministarku Zoranu Mihajlović zbog odluka da se Zlatibor proglasi prirodnim dobrom i da se, kako navodi, hitnim postupkom Vlade Srbije oduzme pravo na izgradnju gondola.

Ostavite odgovor