Pocetna Ostali sportovi Olivera kraljica 30. Beogradskog maratona

Olivera kraljica 30. Beogradskog maratona

1002
0
Podelite

Znao je dobro trener Slavko Kuzmanović kada je pre polaska za Beograd poručio da će se igrati užičko kolo na Terazijama. Bio je potpuno siguran, a Olivera Jevtić je danas i na stazi potvrdila da joj je sa pravom verovao.

Olivera je pobedila na jubilarnom 30. Beogradskom maratonu, jer je trku završila za dva časa i 38 minuta i 59 sekundi. Ovo je Oljino treće učešće na maratonu i treća pobeda:

– Šta da kažem. Za Beogradski maraton me vežu lepe uspomene, ovde uvek sa posebnim emocijama trčim.  Presrećna sam što sam po treći put pobedila u našoj prestonici. Hvala divnoj publici koja me je bodrila tokom čitave trke – rekla je uzbuđeno Olivera.

– Ovo je moj kambek na maratonu. Već sam u ovoj godini istrčala tri polumaratona i nisam se nešto specijalno pripremala za maraton. Vetar koji je duvao omeo me je da zabeležim i bolje vreme. Konurencija je zaista bila sjajna, baš kao i staza – poručila je iz Beograda za Infoeru Olivera Jevtić.

Drugo mesto u maratono osvojila je Teodora Simović, a treće Nataša Ćulafić.

U muškoj konkurencii pobedio je kenijski atleričar Stiven Kipngetič Katam, dok je drugi bio Darko Živanović.

U polumaratonu pobedili su Dario Ivanovski iz Makedonije, a najbrža dama bila je Slađana Perunović iz Crne Gore. Na 30. Beogradskom maratonu učestvovalo je rekordnih 7.000 takmičara iz 70 zemalja.

Ostavite odgovor