Pocetna Ostali sportovi Igraće se užičko kolo na Terazijama

Igraće se užičko kolo na Terazijama

1195
0
Podelite

Olivera Jevtić naša najbolja atletičarka, predvodiće u subotu, 22. aprila atletsku elitu u maratonu i polumaratonu na 30. jubilarnom Beogradskom maratonu.

Užičanka je do sada pet puta učestvovala na Olimpijskim igrama, više puta proglašavana za najbolju sportistikinuju Srbije, višestruka prvakinja Balkana, osvojila je srebrnu medalju u maratonu na Evropskom prvenstvu u ševedskom gradu Geteborgu i to je bila prva medalja koju je Srbija osvojila od kada je nastupala kao samostalna država.

Olivera Jevtic 1Olivera je do sada na Beogradskom maratonu nastupala deset puta u polumaratonu gde je zabeležila osam pobeda, jednom drugo i jednom treće mesto, i dva puta maratono (2007, 2013) i oba puta pobedila. Ovo će biti njen treći nastup u maratonu:

-Imala sam dobre provere pred maraton, jer sam već pobedila na tri polumaratona u Spili, Staroj Zagori i Jagodini. Taj rezultat 1:15 mi je neka garancija i dobra provera da ću pristojno istrčati ovaj maraton. Nadam se da će staza biti brza, da će vremenski uslovi biti zadovoljavajući, a sasvim sam sigurna da će konkurencija biti žestoka. – kaže Olivera i dodaje:

-Radujem se ponovnom nastupu, jer volim da trčim beogradskim bulevarima. Beograđani umeju da podrže maratonce kada je najpotrebnije i sigurna sam da će tako biti i ovog puta.

Trener Slavko Kuzmanović veruje u svoju učenicu:

Slavko Kuzmanovic-Pošto je ovo jubilarni maraton i pošto nas je zahvatila maratonska groznica Olivera je i zbog svojih emocija, ali i zbog silnih pobeda koje je zabeležila do sada na Beogradskom maratonu odlučila da nastupi u maratonu. Nije mogla da odoli ovom izazovu, tako da će trčati pun maraton 42 km i 195 metara. Već su se prijavile brojne kenijske atletičarke, ali mi smo im pripremili zamku. Doveli smo pejsmekera iz njihove zemlje, koji Oliveri daje logističku podršku i na treninzima i na maratonu. On najbolje poznaje atletičarke iz svoje zemlje, tako da se nadamo da će nam biti velika podrška.

Kuzmanović na kraju još ističe da je Olivera emotivno vezana za Beogradski maraton:

-Ona je prve atletske korake napravila na Beogradskom maratonu. Rasla je uz njega i on uz nju. Sada će trčati svoj treći maraton i to kad Beograd slavi svoj jubilej 30 godina. Dodao bih samo još i da će Kristijan Stošić takođe trčati maraton, a Jelena Selaković polumaraton. Nadam se da će se igrati užičko kolo na Terazijama.

Ostavite odgovor