Pocetna Bajina Bašta Za tunel Kadinjača 40 miliona

Za tunel Kadinjača 40 miliona

1215
0
Podelite

Užice je jedan od deset gradova, kome je Ministarstvo privrede odobrilo sredstva za pripremu infrastrukturnih projekata za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje lokacija za proizvodnju, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Oko 40 miliona dinara, biće usmereno za idejni projekat  izrade tehničke dokumentacije za tunel ispod Kadinjače za deonicu Dub – Dubci.

Dužina trase tunela je 1 344 metra sa dva mosta od 52 i 12 metara, a procenjena vrednost investicije je 26.5 miliona evra.

Gradu Užicu i opštini Bajina Bašta se sugeriše da zaključe Sporazum o realizaciji projekta sa investitorom pre pokretanja postupka javne nabavke i da ga dostave ministarstvu.

Osim toga, nepuna četiri miliona dinara pripalo je opštini Sjenica za idejni projekat, projekat za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje izgradnje komunalne infrastrukture u Ski- centru “Žare”.

Opštini Kosjerić je odobreno 300.000 dinara za projekat izgradnje ulice u industrijskoj zoni Tulimirsko polje. Tim novcemuradiće se idejno rešenje, projekat za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje.

U obrazloženju odluke ministarstva, navodi se da su lokalne samouprave čiji projekti su izabrani za sufinansiranje, dužne da u roku od 15 dana od donošenja odluke, pokrenu postupak javne nabavke.

Ostavite odgovor