Pocetna Društvo Za 22 medijska projekta 8 miliona

Za 22 medijska projekta 8 miliona

645
0
Podelite

Iz budžeta Grada Užica za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, za sufinansiranje medijskih projekata opredeljeno je 8 miliona dinara, što je 0,32 odsto sredstava. Podsetimo, preporuka novinarskih udruženja je da taj procenat iznosi 2 odsto.

Najmanje sredstava iz užičkog budžeta je opredeljeno za portale uzickanedelja.rs (za projekat „Afirmacija preduzetništva u Zlatiborskom okrugu), kolektivuzice.rs („Krugovi kulture“) – 80.000 dinara, dok su po 100.000 dinara za realizaciju svojih projekata dobili infoera.rs („Moj grad kakav želim“), sajt Luna press („Setimo se…“), Privrednik.rs („Ue zona“), radio San sa sajtom („Moje selo“).

Po  150.000 dinara opredeljeno je za realizaciju projekata „Trasa 031“ na portalu „Pasaž“, „Informisanje o aktivnostima mladih i drugim dešavanjima u Užicu“ na portalu Era media i „I oni treba da čuju i vide“ sa sajtom za osobe sa posebnim potrebama „4N“.

Projekat Medija centra „Užice: Turizam i investicije – karte za budućnost razvoja Srbije“ biće sufinansiran sa 170.000 dinara.

Radio Uzice VU metar

Za realizaciju projekata „Ključ dobrog posla je stručniji pojedinac“ na portalu užičkarepublikapress.rs, „Sport plus Užice“ na sajtu uziceoglasnatabla.com i „Gradska hronika“ koji realizuje Prvi radio, iz gradskog budžeta opredeljeno je po 200.000 dinara.

Iz gradskog budžeta za realizaciju projekta „Objektivno, istinito i stručno informisanje stanovništva Zlatiborskog okruga o punjenju i raspodeli novca iz gradskih i opštinskih budžeta“ 270.000 dinara je opredeljeno Agenciji Vodič DOO iz Užica (Užička nedelja).

Po 300.000 dinara, opredeljeno je za projekte „O problemu – bez problema“ Radio Užica i „Moje selo“ radija San.

Radio studio

Projekat „Užice u dnevniku Zapadne Srbije“ na sajtu Glas Zapadne Srbije biće sufinansiran sa 350.000 dinara, a  projekti „ZoomUE- Info“ koji realizuje Studio ZOOM iz Užica i „Užice – bolje mesto za život i rad“ Radio Lune, po 400.000 dinara.

Za projekat „Spomenici govore“ u realizaciji nedeljnika „Vesti“, opredeljeno je 500.000 dinara.

Televizije – TV5 za projekat „Razglednica“ i TV Lav za realizaciju projekta „Deca i ćirilica – naša budućnost“  dobile su po 1.850.000 dinara.

Ove godine, na Konkurs su dostavljena 33 projekta.

Ostavite odgovor