Pocetna Fudbal Bez prava na kiks

Bez prava na kiks

1393
0
Podelite

Posle bolnog poraza u Zemunu pokušavaju da srede svoje redove i nastave dalje tamo gde su stali. Priliku da se iskupe za sve što nije učinjeno u prava tri kola nastavka prvensta imaju već u subotu protiv Proletera iz Novog Sada:

– Iz tri kola osvojili smo samo jedan bod i iskreno se nadam da je došao kraj crne serije. Znamo da je Proleter mlada i poletna ekipa. Iako su ova tri kola doživela sva tri poraza, siguran sam da u Užice ne dolaze sa belom zastavom.  Nama na ruku ne ide ni tradicija. Od kada su Sloboda i Proleter u istom rangu takmičenja nikada ih nismo pobedili i nadam se da ćemo u subotu prekinuti i taj negativan skor. U ekipu se vraćaju igrači koji su imali kartone i lakše povrede tako da osim Joksimovića, koji ima kartone,  svi ostali su zdravi i spremni za utakmicu. Igrači su svesni važnosti ove utakmice i nadam se da ćemo konačno obradovati naše navijače- rekao je trener Predrag Ristanović.

FK Sloboda Proleter KZNPosle tri utakmice Uprava kluba nezadovoljna odnosom FSS i njenih organa u primeni propisa, izdala je saopštenje:

– To je istina i to nije slučaj samo u ovoj utakmici, već to traje malo duže. Svesni smo da u borbi za ulazak u Super ligu ima borbe i na terenu i van njega. Što se nas tiče mi ćemo se potruditi da sve odradimo na terenu, a da li će to biti dovoljno videćemo.

Činjenicu da je Sloboda poslednje dve utakmice izgubila u 90 minutu i u nadoknadi vremena, trener Ristanović objašnjava strahom igrača:

– To je strah koji se uvukao u igrače i to traje već duži vremenski period. Ako vratimo film unazad za dve godine mislim da smo osam utakmica izubili na taj način. Strah igrača od kraja utakmice i pozitivnog rezultata, dolazi do pada koncentracije i to se na kraju kažnjava. Kako se u fudbalu sve vrti u krug, nadam se da se će i nama vratiti i da ćemo i mi uskoro početi da u posednjim minutima daje golove koji će nam donositi bodove.

Bez obzira na sve loše što se izdešavalo, u klubu svi veruju da će doći bolji dani i da će se ulazak u viši rang ostvariti:

– Naše ambicije su ostale iste, želimo ulazak u Super ligud, takođe imamo ambicije i KUP-u, a da li će one biti realne ili će da splasnu videćemo već u subotu protiv Proletera.

FK Sloboda Boris DosljakI Boris Došljak smatra da je došlo vreme da se krene uzlaznom linijom:

– Moramo u subotu da idemo na pobedu. Svesni smo šta smo mogli da ostvarimo u prva tri kola, ali na ruku nam ide i to što naši konkurenti nisu blistali. Nemamo više pravo na kiks, daćemo svoj maksimum na terenu i verujem da ćemo od subote krenuti u pozitivnom smeru. Ova utakmica je velika prekretnica, i zato nam je pobeda važna.

Ostavite odgovor