Pocetna Politika Popović: Neću biti nastavljač briselske politike

Popović: Neću biti nastavljač briselske politike

519
0
Podelite

Predsednički kandidat DSS Aleksandar Popović kaže da se nije kandidovao kako bi bio nastavljač  politike ulaska Srbije u Evropsku uniju i približavanja NATO, jer ta  politika Srbiji oduzima slobodu.

Ne govorim samo o promeni vlasti i režima, već o promeni politike. Na konkurs za nastavljača politike Tadića i Vučića nikada se ne bih javio i veliko ohrabrenje za mene kao predsedničkog kandidata predstavlja dobijena jasna podrška Vojislava Koštunice i DSS-a – naveo je Popović.

Kandidat DSS-a je  u Užicu predstavio deo svog predizbornog programa i rekao da za razliku od Tomislava Nikolića neće potpisivati neustavne zakone među kojima i one koji proističu iz Briselskog sporazuma, nezakonita akta poput budzeta za 2017. godinu, dokumente – sporazum sa NATO-om  koji krši vojnu neutralnost Srbije. Pri tom je naveo da je neophodno  otvoriti razgovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, ili ga poništiti kako bi Srbija zaštitila radna mesta i poljoprivredno zemljište od prodaje. Popović je dodao da država mora pomoći proizvođačima maline garantujući im  minimalne otkupne cene i prihvatajući na sebe deo rizika ovog posla kako bi proizvođači imali sigurnu budućnost.

Kao predsednik neću dozvoliti da se među građanima Srbije povlače bilo kakve crte – naveo je Popović i istakao da je jako ponosan  što je posle isticanja u javnosti problema sa trakama za dijabetičare kojih u Srbiji ima 500-600.000 Upravni odbor Zdravstvenog fonda  doneo  odluku da se broj traka poveća sa 50 na 100 što je i dalje nedovoljno. Popović je obećao da će predsednik Srbije  jednog dana u nedelji biti van prestonice, u manjim mestima u Srbiji kako bi slušao o problemima  građana navodeći i primer  deponije u Prijepolju.

Predsednički kandidat DSS je rekao da je Srbiji neophodan Zakon o zaštiti ćirilice i sramotnim označio nedovoljno finansiranje  letopisa  Matice srpske, dok beogradska Automuska stanica finansira najstariju književnu nagradu u Srbiji  „Milan Rakić“. Predsednik Gradskog odbora DSS Branko Gavrilović rekao je da građani 2. aprila odlučuju da li žele dostojanstvenu Srbiju, Srbiju u kojoj će se odluke donositi kod nas i Srbiju u kojoj će se bolje živeti ili ćemo poslušno slušati briselske činovnike koji iznova dolaze sa novim zadacima.

Srbi, Užičani 2. aprila zaokružuju da li žele pismenu ili rijaliti Srbiju, Srbiju u kojoj vladaju zakoni ili su stavljeni van snage – rekao je Gavrilović koji je Popovića najavio kao budućeg predsednika Republike Srbije.

Ostavite odgovor