Pocetna Priboj Zašto ne u Priboju?

Zašto ne u Priboju?

593
0
Podelite

Gotovo svi fudbalski klubovi sa područja zapadne Srbije svoje pripremne utakmice igraju na Zlatiboru, pošto se raskvašeni tereni čuvaju za predstojeći prolećni deo prvenstva u fudbalskoj zoni „Drina“, Srpskoj fudbalskoj ligi-zapad i Prvoj fudbalskoj ligi Srbije. Na Zlatiboru se pripremaju i brojni klubovi iz Beograda, sa područja Vojvodine, uže Srbije i iz Crne Gore i BiH, pa se na fudbalskim terenima na najlepšoj srpskoj planini ovih dana dnevno igra i po desetak fudbalskih utakmica.

Srpskoligaš FAP iz Priboja takođe svoje pripremne utakmice igra na Zlatiboru, odigrao je 2:2 protiv zonaša Sloge iz Sjenice i izgubio 0:1 od zonaša Proletera iz Vranova, a kako nam je rekao Veroljub Šiljak, član stručnog štaba i sekretar pribojskih kamiondžija, već u sredu na Zlatiboru FAP igra protiv zonaša Polimlja iz Prijepolja, a u subotu i generalku protiv zonaša Sevojna.

Zanimljivo je da je još pre godinu i po dana u Priboju boravio Savo Milošević, tada u funkciji podpredsednika FSS i sa čelnicima opštine Priboj i srpskoligaša FAP-a dogovorio postavljanje terena sa veštačkom travom na terenu gradskog stadiona ili na pomoćnom fudbalskom terenu, na kome bi se igrali mečevi šest mlađih kategorija ovog kluba i pripremni mečevi, ali od tada niko nije „ni prstom mrdnuo“ da se ovaj dogovor i ispoštuje.

Sa malo dobre volje za teren sa veštačkom travom, za koga kompletne troškove je po tadašnjem obećanju Save Miloševića, bi snosio FSS, teren sa veštačkom travom u Priboju bi okupio desetine fudbalskih klubova koji bi tu igrali pripremne utakmice. U Priboju postoje i odlični uslovi za pripreme fudbalskih ekipa – ima dovoljno hotelskih kapaciteta, objekti u dve sportske dvorane sa dovoljno sprava za fizičko vežbanje, staze za futing, termalni izvori u obližnjoj Pribojskoj banji, odlična klima na ovdašnjih 386 metara nadmorske visine, dobre saobraćajne veze…

Naravno, nije naše da arbitriramo ko je kriv što u Priboju još uvek nije izgrađen teren sa veštačkom travom, ali i što realizacija ovog projekta potseća na onu „priču o Đekni“. Izvesno je samo to da Priboj propušta veliku šansu da se nešto zaradi od priprema klubova u ovom gradu i uštedi novac srpskoligaša FAP-a – izgleda da se ovde dobrovoljno odriču takve mogućnosti.

Ostavite odgovor