Pocetna Društvo Izborili smo se sa „velikima“

Izborili smo se sa „velikima“

618
0
Podelite

Vest da će Sportska ambulanta u Domu zdravlja u Užicu, posle tri meseca pauze, početi sa radom u ponedeljak, 27. februara, obradovala je sve užičke sportiste i učesnike u sportu. To i ne čudi kada se zna da su osnova rada sportske ambulante  preventivne sportsko – medicinski pregledi, koji imaju za cilj da očuvaju i unaprede zdravlje sportista. Dragiša Kuzmanović, generalni sekretar Sportskog saveza Užice ne krije oduševljenje što je postignut dogovor i što će sportisti ponovo imati odgovarajuću zdravstvenu negu:

„Ovo je velika stvar za Užice i užički sport. Ambulanta sportske medicine nije radila od decembra meseca, jer je dr Dragan Radojević otišao u penziju, a nije postojala adekvatna zamena. Veliki napor je uložen, pre svega Grad Užice, Zdravstveni centar Užice, Dom zdravlja Užice i Sportski savez Užica, da se ambulanta ponovo nađe u službi sportista. Već na prvom sastanku videlo se da svi razmišljamo u istom pravcu, angažovan je dr Radojević, i ispunjena je pravna forma i konačno u ponedeljak ambulanta počinje sa radom“, reako je Kuzmanović.

„Ovo je lepa vest za sve naše sugrađane, sportiste, rekreativce, takmičare iz oblasti školskog sporta, sudije i ostale učesnike u sportu kojima su potrebni zdravstveni pregledi i lečenje. Moram reći da je bilo teško istrajati, jer su mnoge privatne klinike, privatne bolnice iz Beograda i Čačka htele da dođu na naše tržište, kao što su uradili u većini gradova u Srbiji. Na sreću uspeli smo da se izborimo sa „većima“ i da angažujemo ono što imamo, dr Radojevića koji je jediini doktor sportske medicine u Zlatiborskom okrugu. Sve prijave za preglede zainteresovani moraju dostaviti u Sportski savez Užice, gde će se praviti raspored, kako bi se u što kraćem roku svi pregledali i mogli bezbedno da nastupaju na takmičenju i da se ispoštuju sve procedure koje propisuje Zakon o sportu i zdravstveni pravilnici Ministarstva zdravlja, kaže Dragiša Kuzmanović.

Ostavite odgovor