Pocetna Ekonomija Rezervat Uvac – raj za turiste

Rezervat Uvac – raj za turiste

1751
0
Podelite

U prirodnim lepotama zaštićenog rezervata Uvac i ove godine moći će da uživaju turisti iz Srbije i iz inostranstva, izjavio je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević na Sajmu turizma u Beogradu.

Opština svake godine ozbiljno ulaže u razvoj turizma na Zlataru, jer, kako kaže predsednik opštine Nova Varoš, Zlatar ima najlepše prirodne potencijale u Srbiji.

„Mi moramo da razvijamo te potencijale, naše šume, vode, planine, vazduh, sve što nam je priroda podarila mi moramo to vešto da iskoristimo“, rekao je Vasiljević.

Rezervat Uvac hotel PanoramaOn je rekao da je u planu i proširivanje smeštajnih kapaciteta hotela Panorama sa 250 na 300 ležajeva i dodao da Zlatar u svojoj ponudi ima osim brojnih hotela i smeštajne kapacitete u seoskom turizmu.

Vasiljević naglašava da će opština učiniti sve da dodatno razvija ski-turizam na Zlataru. „Zlatar trčećim koracima želi da stane u red s našom komšijskom opštinom Zlatibor koja nam u ovom trenutku srdačno pomože“, kazao je on.

Vasiljević dodaje da je prirodni sadržaj Zlatara i u turističkoj ponudi Zlatibora i da mnogi gosti koji odsedaju na Zlatiboru žele da posete i Zlatar.

Rezervat Uvac 3„Naša jezera, ledenu pećina i druge sadržaji posećuju ljudi iz Srbije i inostransva tako da se nadam da će posećenost Zlatara ove godine biti rekoradna u odnosu na predhodnih 10 15 godina“ rekao je Vasiljević.

Kao novitet u turističkoj ponudi Zlatara Vasiljević izdvaja obilazak rezervata Uvac, gde će posetioci moći da iz prve ruke vide doline meandra, ledenu pećinu, Uvačko, Zlatarsko i Radoinjsko jezero.

Rezervat Uvac beloglavi supRezervat Uvac je zaštićeno prirodno dobro sa više od 104 vrsta ptica i s najvećom kolonijom beloglavog supa u Evropi koji je do skoro bio pred uzumiranjem.

Direktorka Turističko-sportskog centra Zlatar Rosa Jakovljević rekla je na ovogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu da Zlatar ima odlične preduslove za razvoj sportskog i rekreativnog turizma i pripremu sportista.

„Zlatar je vazdušna banja koja ima razvijenu celokupnu sportsku infrastrukuturu i cilj nam je da privučemo što veći broj sportita. Još uvek nemamo dovoljno trim staza ali se u budućnosti to svakako planira“, rekla je Jakovljevićeva.

Rezervat Uvac 2Prema njenim rečima, zdravstveni turizam od zatvaranja rehabilitacionog centra Zlatar je u opadanju.

„Nadamo da ćemo uskoro rešiti odnose sa PIO fondom i da ćemo oživeti i tu vrstu turizma jer imamo potencijalne kupce. Zlatar pogoduje obolelima od kardiovaskularne bolesti, anemičnim osobama, tako da se nadam da će otvaranje centra vratiti i zdravstveni turizam na Zlatar“, dodala je Rosa Jakovljević.

Ostavite odgovor