Pocetna GKC Pero Defformero u GKC-u

Pero Defformero u GKC-u

1916
0
Podelite

Bend Pero Defformero nastupiće u subotu, 25. februara u Gradskom kulturnom centru Užice. Koncert počinje u 22 časa. Specijalni gost na koncertu je užički bend Brat.

Pero Defformero je srpski bend iz Novog Sada. Bend je poznat po svom jedinstvenom stilu, kombinovanju turbo-folka i progresivnog metala. Prvu ideju o kombinovanju hard roka i hevi metala sa turbo-folkom dobio je početkom ’90-ih Saša Friš, gitarista iz Novog Sada, kada je napisao pesmu pod nazivom Veče na plaži (kasnije snimljenu kao Ostavljen sam ja).  Bend je dobio ime po liku iz stripa Alan Ford. Posle drugog albuma  „Pero Defformero“ odlazi na produženi „godišnji odmor“ i ustupa mesto projektu pod nazivom „NEW NOW“…

Fanovi benda „Pero Defformero“ 2003. godine uspevaju da neke članove grupe ubede da se ponovo ujedine i počnu da sviraju, tako da je posle sedam godina bend postao ponovo aktivan.

Pored gomile svirki po gradovima Srbije, Pero Defformero su upešno nastupali u okolnim zemljama kao što su Hrvatska, Slovenija, BiH, Makedonija, Crna Gora, Bugarska i Austrija.

Studijski albumi

  • Pero Defformero (1995)
  • Undergrand (2009)
  • JeR to liči na taj način (2014)

Ostavite odgovor