Pocetna Bajina Bašta „Drina“ najbolja u spustu na divljim vodama

„Drina“ najbolja u spustu na divljim vodama

489
0
Podelite

Po tradiciji, Kajakaški savez Srbije obeležio je nedavno „Dan kajaka“. Na toj manifestaciji proglašeni su najbolji klubovi u kajaku na mirnim i divljim vodama za 2016. godinu i  ujedno uručena priznanja.

Kajak klub „Drina“ iz Bajine Bašte ponovio je prošlogodišnji uspeh, pa je proglašen za najbolji u kajaku na divljim vodama u disciplini spust, dok je u slalomu prvo mesto prupalo Gusaru iz Niša. Priznanje KK Drina uručio je prvi čovek KS Srbije Mirko Nišović.

„Drina“ je prizanje za najbolji klub u Srbiji dobila nakon što  su njene ekipe bile najbolje u državi u svim kategorijama, pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj. Uz to, njeni predstavnici u pojedinačnoj konkurenciji doneli su lane 22 medalje. Velikom uspehu „Drine“ najviše su doprineli kajakaši Marko Jović, Mihailo Davidović, Bojan Janković, Uroš Marjanović, Darko Petković, Jovana Marinković, Matija Veizović, Marko Marjanović, Đorđe  Stamenić, Boban Savić, David Đorđević i Rade Veizović. Zasluge  pripadaju i trenerima Milanu Mandiću i Radu Veizoviću.

Ponosan sam na rezultate našeg kluba ostvarenim na prvnstvu Srbije, ali i na međunarodnim takmičenjima, Evropskom i Svetskom prvenstvu i brojnim kupovima. I pored toga, nismo u mogućnosti, zbog nedostatka sredstava, da učestvujemo na većini velikih takmičenja. Poslednji naš uspeh zabeležen je na Novogodišnjem kupu u Zagrebu gde je Marko Marjanović izborio prvo mesto u trci juniora iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. Nastupio je potom i u seniorskoj trci  i stigao na cilj šesti,  kaže trener KK „Drina“ Milan Mandić.

Ostavite odgovor