Pocetna Košarka Ne prihvatamo ulogu favorita

Ne prihvatamo ulogu favorita

486
0
Podelite

Posle tri vezana poraza košarkaši Slobode su u prošlom kolu savladali ekipu Plane na svom terenu u Velikom parku. Pobeda koja je izuzetno važna i raduje jer vraća veru i optimizam, ali trener  Vladimir Lučić „spušta loptu“ i hladne glave ističe da su tu utakmicu već zaboravili i da se okreću novim izazovima:

– Bili smo u lošoj seriji sa tri  poraza, pa je utakmica sa Planom možda bila i ključna za nas. Morali smo da je pobedimo i na kraju smo to i učinili. Uspeo sam donekle da rasteretim igrače, da im skinem to breme moranja, i na kraju je sve ispalo dobro.

Sledi gostovanje u Sremskoj Mitrovici, ali Lučić ne prihvata ulogu favorita:

– Nismo favoriti jer ekipa Srema imao nekoliko zanimljivih igrača koje predvodi iskusni igrač. On ima sigurno više iskustva nego svi moji mladi košarkaši zajedno. Sigurno je da će biti jedno veoma teško gostovanje. Srem se bori za opsatank, imaju i prednost domaćeg terena, nije to neki alibi, ali siguran sam da će biti jako teška utakmica. Moramo odigrati kvalitetno i skoncentrisano tokom čitave utakmice. Ne smemo dozvoliti neizvesnu završnicu, jer tu sigurno mladost naših igrača nema šta da traži. Raduje me što je zdravstveni bileten svih igrača i stručnog štaba odličan i što ćemo kompletni izaći na megdan domaćinu.

KK Sloboda Lucic i MilicevicI košarakaš Petar Milićević se slaže u potpunosti sa trenerom da ne smeju dozvoliti egal završnicu:

– Moramo kontrolisati meč svih 40 minuta i nikako ne dozvoliti da uđemo u egal završnicu. Naš tim je sastavljen od mladih igrača i nemamo dovoljno iskustva da u takvim momentima preuzmemo odgovornost u igri i jednim šutom rešimo utakmicu. Generalno skoro sve ekipe u ligi su iskusnije od nas, ali imamo i mi svojih prednosti. – kaže Milićević i dodaje:

– Oni prethodni porazi su bili bolni za nas, ali posle prošlonedeljne pobede sada osokoljeni idemo u Sremsku Mitrovicu. Optimizam vlada u našim redovima, i pokušaćemo da svaku ukazanu šansu na terenu u potpunosti iskoristimo. Ne idemo u Sremsku Mitrovicu sa imperativom moranja, ali ne nosimo ni belu zastavu. Ako ponovimo utakmicu iz prvog dela sezone kada smo pobedili sa 98:69 verujem da neće biti problema i da ćemo se nasmejani vratii sa ovog putovanja.

Utakmica Srem – Sloboda igra se u subotu 28. Januara u Sremskoj Mitrovici u 20 časova.

Ostavite odgovor