Pocetna Društvo Šesti ledeni dan u Srbiji

Šesti ledeni dan u Srbiji

638
0
Podelite

Zbog snega koji neprestano pada otežano je čišćenje pojedinih puteva i pristup zavejanim mahalama u najugroženijim delovima zemlje. Najavljenom prelasku u plus najviše se raduju meštani sela u kojima je danima vanredna situacija.

U Sjenici je jutros bilo za nijansu manje hladno, izmerena temperatura je minus 21 stepen, dok je na Pešteru i danas minus 27 stepeni. Snežni pokrivač je debljine oko 30 centimetara.

sjenica-sneg

Juče su u Pešterskoj visoravni pročišćeni putevi do 20 planinskih sela. Zamenik predsednika opštine Sjenica Mića Kaličanin kaže da je najteže u mestu Duga Poljana.

„Računam da u naredna tri dana dođemo do svakog sela i zaseoka, da pročistimo sneg“, rekao je Kaličanin i dodao da se u narednih nekoliko dana očekuje i da sela, osim jednog, dobiju vodu.

Prema njegovim rečima, do sada je zbrinuto oko 150 ljudi.

Put od Sjenice do Nove Varoši je prohodan i saobraćaj se odvija bez zastoja. Predsednik opštine Rade Vasiljević kaže da su putni pravci do sela delimično očišćeni i da imaju problema sa smetovima.

„U par navrata prethodnih dana duvali su olujni vetrovi, pa je mehanizacija morala po tri puta da čisti iste puteve“, rekao je Vasiljević.

Opština Nova Varoš proglasila je vandrednu situaciju na delu svoje teritorije.

Ostavite odgovor