Pocetna Društvo Sela u Sjenici odsečena od sveta

Sela u Sjenici odsečena od sveta

960
0
Podelite

Opština Sjenica proglasila je vanrednu situaciju zbog snega koji bez prestanka pada punih 48 sati praćen olujnim vetrom, a prema rečima zamenika predsednika opštine Mikaila Kaličanina 103 sela su blokirana i odsečena od sveta.

Kaličanin apeluje na sve nadležne institucije da pomognu jer je, kako kaže, situacija kritična.

Sela Bogutiš, Šare, Buđevo i Vrapci su bez struje već drugi dan, a sela Crvsko, Dolići i Bioci u mesnoj zajednici Bare su bez vode četvrti dan.

Kaličanin je naglasio da je u tim selima posebno teško jer su to uglavnom stočarska domaćinstva pa su ljudi prinuđeni da po ovako velikom mrazu i vetru skupljaju sneg i otapaju ga kako bi napojili stoku.

Zamenik predsednika opštine još jednom apeluje na sve nadležne institucije da im pomognu i podseća da su sinoć do 23 sata pokušavali da se probiju do dva zavejana šumska radnika Admira Gutulije i Žarka Šaponjića koje je snežno nevreme zateklo u ivanjičkom selu Palibrci.

„Uz sve napore koje smo uložili nismo uspeli da se probijemo do njih“, rekao je Kaličanin i dodao da je posebno važno da se tim ljudima što pre pomogne jer je Admir Gutulija dobio visoku temperaturu.

Kaličanin takođe apeluje i na predsednika vlade Aleksandra Vučića da svojim autoritetom pokrene sve nadležne da im izađu u susret jer kako kaže i Sjenica je u Srbiji.

Ostavite odgovor