Pocetna Muzika 40 godina Galije

40 godina Galije

688
0
Podelite

Grupa „Galija“ obeležava 40 postojanja. Frontmen grupe Nenad Milosavljević najavio je da će koncert 29. decembra u Hali sportova biti retrospektiva svega što je bilo bitno u njihovoj karijeri.

galija-nesa„Imali smo dosta tih prelomnih trenutaka pa smo menjali kurs zavisno od faze i mislim da je logično da se sve te prelazne tačke istaknu na koncertu i sve pesme, koje su se izborile za dug život, biće na repertoaru koncerta“, rekao je Milosavljević u intervjuu Tanjugu.

On je kazao da žele da se podsete kako je bilo kada su počinjali, kako su izgledali koncerti tada pa su odlučili da u goste pozovu svoje bivše članove.

„Neki od njih su čak i počeli karijeru u „Galiji“ kao što je Aleksandar Saša Lokner, pa smo pozvali njega i Sašu Ranđelovića Ranđu da nam se pridruže na bini, jer su poslednji put svirali sa nama pre 18 godina. Zamislili smo da pozovemo i Galeta (Goran Šepa), zato što je on otpevao pesmu „Sloboda“ na albumu „Korak do slobode“ i mi nikada do sada nismo otpevali tu pesmu zajedno na sceni“, ispričao je Neša Galija.

galija-2Žele da koncert 29. decembra bude rođendanska proslava sa 5.000 gostiju, koji će umesto da donesu poklon, kupiti ulaznice, a omogući će i nekom od fanova da otpeva jednu pesmu sa njima.

Prvi put „Galija“ će svirati u Hali sportova, „tipično rokerskom mestu u kome su se nekada održavali najvažniji koncerti“.

Ostavite odgovor