Pocetna Kultura „Hadži Dragan“ nagrade idu u Doboj i Pljevlja

„Hadži Dragan“ nagrade idu u Doboj i Pljevlja

373
0
Podelite

Dobitnici ovogodišnje književne nagrade „Hadži Dragan“ su pesnikinja Jovanka Stojčinović Nikolić iz Doboja za knjigu „Odabrani čas“ i pesnik Zoran Raonić iz Pljevalja za ciklus pesama „Sabirnom centru približavajući se“.

hadzi-dragan-todorovicŽiri za ovu uglednu nagradu „Hadži Dragan“ koja se dodeljuje u Požegi, radio je u sastavu, Milunika Mitrović (za dodelu nagrade za knjigu pesama), Miladin Vukosavljević (za dodelu nagrade za ciklus od pet pesama) i urednik Književnih novina „Svitak“ Milijan Despotović.

Književnu nagradu „Hadži Dragan“, kojom se čuva i neguje književno delo Hadži Dragana Todorovića (Požega 1951 – 2008), ustanovile su Književne novine „Svitak“ 2009. godine. Dosadašnji dobitnici bili su: Veroljub Vukašinović i Dr Milutin Pašić (2009); Vladimir Jagličić i Milunika Mitrović (2010); Bojana Stojanović Pantović i Slobodan Ristović (2011); Bratislav Jevtović i Zoran Jeremić (2012:);  Tatjana Dan Rakić i Dragan Jerotijević Jerotije (2013); Miroljub Todorović i Ružica Komar (2014); Miladin Vukosavljević i Petar Matović (2015).

Ostavite odgovor