Pocetna Čajetina Čajetina se protivi privatizaciji Čigote

Čajetina se protivi privatizaciji Čigote

558
0
Podelite

Opština Čajetina se protivi privatizaciji Specijalne bolnice Čigota, kao i prošle godine, kada je objavljen spisak banja, koje su predmet privatizacije.

milan-stamatovicPredsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, kaže da će ova lokalna samouprava iskoristiti sve zakonske mogućnosti da stopira ovu privatizaciju. Kako Stamatović tvrdi, privatizacijom Čigote postoji opasnost da se promeni namena ove zdravstvene ustanove. On navodi da se budući vlasnici sigurno neće baviti lečenjem, već će i objekat i njegovu parcelu koristiti za neke druge sadržaje.

„Opština Čajetina je i prilikom prethodne najave za privatizaciju banjskih lečilišta uputila protest i na skupštini smo doneli odluku o tome. I sada ćemo to isto uraditi, kako bi potvdili naš stav. Napravićemo i anketu naših građana i turista koji dolaze na Zlatibor, i koji se sigurno protive da se na ovakav način privatizuje institut, koji je sinonim razvoja Zlatibora i zdravstvenog turizma“, kaže Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Ostavite odgovor