Pocetna Društvo Dan i slava “Čigote”

Dan i slava “Čigote”

487
0
Podelite

Specijalna bolnica “Čigota” obeležila je 52 godine rada i slavu Sveti Nikola u prisustvu brojnih partnera, saradnika, zaposlenih i gostiju.

Sumirajući rezultate za ovu godinu u svom obraćanju dr Željko Stakić, v.d direktora istakao je da u oblasti medicine rešenjem Ministarstva zdravlja Specijalna bolnica “Čigota” je proglašena za referentnu zdravstvenu ustanovu u dijagnostici i lečenju oboljenja štitaste žlezde i metabolizma odnosno u Nacionalni centar.

cigota-stakic-2„Popunjenost naših kapaciteta je preko 70 odsto, visoki standardi u oblasti medicine i Čigota programi pozicioniraju ovu ustanovu kao lidera Zlatibora i zdravstvenog turizma Srbije.To nam daje pravo da verujemo da će “ˇČigota” i u narednom periodu ostati deo zdravstvenog sistema i turizma Srbije“, naglasio je dr Stakić.

Ova ustanova sa uslugama koje pruža ne samo u Zlatiborskom okrugu, nego i u regionu predstavlja jedinstven brend. To potvrđuju strani gosti i pacijenti koji već godinama dolaze iz Ruske Federacije, evropskih zemalja, a sve više i iz dijaspore.

„Mi planiramo naš razvoj i imamo pravo da verujemo da će naš trud u budućnosti biti prepoznat i da će ova ustanova biti još savremenija, koja će zadovoljiti sve evropske kriterijume i vrednosti“, dodao je Stakić.

Već duže vreme je aktuelna najava o privatizaciji Specijalne bolnice „Čigota“:

cigota„Ta priča figurira od 2007. godine, gde postoji spisak od 10 specijalnih bolnica. Mi imamo rezultate i naš značaj za zdravstvo Srbije i zdravstveni turizam je prepoznat i za to imamo podršku. U ovom trenutku rešavaju se imovinsko-pravni odnosi između Fonda PIO i države, oko toga nemamo većih problema, tako da očekujemo da ćemo ostati u zdravstvenom sistemu Srbije, što bi bilo potpuno logično s obzirom na značaj ove ustanove“, zaključio je Stakić.

U okviru svečanosti u program je uživo uključen i deo tima “Čigote” sa Ade Ciganlije u Beogradu koji jednom mesečno promoviše aktivnosti Čigota programa za zdrave stilove života. Podršku ovim aktivnostima daju brojni korisnici programa koji dolaze na Zlatibor.

Po tradiciji, za dan ove ustanove nagrađuju se roditelji koji su dobili bebu i proširili Čigotinu porodicu.

Ostavite odgovor