Pocetna Ekonomija Konstituisana Grupacija proizvođača svežeg i zamrznutog voća i povrća

Konstituisana Grupacija proizvođača svežeg i zamrznutog voća i povrća

752
0
Podelite

 

U Regionalnoj privrednoj komori Užice konstituisana je Grupacija proizvođača svežeg i zamrznutog voća i povrća Privredne komore Srbije koja je osnovana na sednici Udruženja za biljnu proizvodnju 22. novembra ove godine u Privrednoj komori Srbije. Za predsednika Grupacije izabran je Duško Radulović, generalni direktor i vlasnik kompanije “Hibrid” iz Beograda, a za potpredsednika Milutin Živković iz Nove Varoši, predsednik Saveza srpske maline i Udruženja “Zlatni breg”.

grupacija-veljko-jovanovic“Želimo da geupacija uspostavi novi odnos između primarnih proizvođača i prerađivača, da on ne bude odnos suprotstavljenih strana, već odnos kooperative. Komora želi da pruži pomoć pri izlasku na tržište, u prepoznavanju kometentnosti proizvoda pri izlasku na svetsko tržište, da pruži informacije o tom tržištu, da na našem sajtu redovno objavljujemo cene sveže i smrznute maline na svetskom tržištu, jabuka, da upoznamo proizvođače o potrebnim standardima za izlazak na određeno tržište”, rekao je Veljko Jovanović, sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju Privredne komore Srbije.

grupacija-dusko-radulovicZa izbaranog predsednika Grupacije, Duška Radulovića, najznačajniji posloviu narednom periodu, osim rešavanja unutrašnjih problema u Grupaciji, biće uspostavljanje reda u korišćenju preparata za zaštitu bilja, nastavak na izradi pravilnika u vezi otkupa i ko može da se bavi otkupom, da se u planiranju izvoza povežu proizvođači i prerađivači itd..

“Grupacija će se potruditi da dosadašnje uspehe i proizvođača i prerađivača očuva, ali i da unapredi i proširi njihove postojeće aktivnosti”, rekao je Radulović.

Ostavite odgovor