Pocetna Društvo Donacija Lukoila

Donacija Lukoila

435
0
Podelite

Predstavnici ruske kompanije Lukoil danas su uručili donaciju u vrednosti od 246.000 dinara za Udruženje paraplegičara Zlatiborskog okruga u skladu sa potrebama članova ovog Udruženja. U okviru donacije nabavljena značajna količina rezervnih delova za pomagala koja koriste članovi Udruženja, kao i pomoćna pomagala, sanitarne sprave, medicinski i sanitarni potrošni materijal.

img_5185U ime grada Užica za donaciju Lukoila zahvalio se gradonačelnik Tihomir Petković, podsećajući da je Užice jedan od prvih gradova u Srbiji u kojem je formirana Kancelarija za ekonomsku saradnju sa Ruskom Federacijom koja je ovom prilikom inicirala saradnju sa kompanijom Lukoil.

img_5165-Mi imamo dobar koncept gde zajednički sa Nacionalnom službom za zapošljavanje kroz javne radove finansiramo rad ove Kancelarije. Kada je osnovana, rekli smo da nam je cilj ne samo da radimo na političkoj promociji, već i na ekonomskoj saradnji između dve države, između grada Užica i gradova u Ruskoj Federaciji. Međutim, vema važan vid saradnje jeste i pomoć udruženjima invalidnih lica u našem gradu kojih je 11 i koji imaju preko 1.500 članova. Današnja donacija je povod da se pohvalimo da Kancelarija obavlja svrhu zbog koje je i ustanovljena. Znamo da i Gazprom Njeft, kao većinski vlasnik NIS-a, dosta učestvuje u humanitarnim akcijama,- rekao je između ostalog Petković izražavajući nadu da će i u narednom periodu grad Užice zajedno sa ruskim kompanijama imati još značajnih humanitarnih projekata.

Ana Janković, direktorka za personal i administrativna pitanja Lukila u Srbiji, izrazila je zadovoljstvo što je baš u godini kada Lukoil obeležava 25 godina postojanja, realizovana i ova donacija.

-Nadam se da ćemo ovom donacijom članovima Udruženja bar na neki način pomoći i dati “vetar u leđa” i da će oni osetiti pozitivnu energiju koju Lukoil širi svuda u svetu kao socijalno odgovorna kompanija,- rekla je Ana Janković.
img_5171

Elena Draškić iz Kancelarije za saradnju sa Ruskom federacijom, rekla je izmedju ostalog:

-Pružanjem podrške i pomoći vi niste poklonili samo materijalna dobra, nego ste dali ljudima radost i nadu za bolje sutra.“

Verica Mandić, sekretar Udruženja paraplegičara Zlatiborskog okruga, zahvaljujući se, rekla je da je u okviru donacije Lukoila nabavljena značajna količina rezervnih delova za pomagala koja koriste članovi Udruženja, kao i pomoćna pomagala, sanitarne sprave, medicinski i sanitarni potrošni materijal.

-Posle dužeg niza godina ovo je prva donacija ovog tipa i ove vrednosti, tako da se kompanija Lukoil ovim gestom upisala u sam vrh dugačke liste donatora i dobročinitelja. Zahvaljujući vašoj velikodušnosti, bićemo u mogućnosti da svakom od 40 članova našeg Udruženja, shodno potrebama, dodelimo odgovarajuću pomoć. Ono što dodatno ova donacija za nas ima posebnu vrednost, jeste vaša spremnost da se bavite našim potrebama, problemima i da pomognete u njihovom rešavanju,- istakla je Verica Mandić.

img_5163Za donaciju je zahvalila i Zorica Milošević, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje- filijala Užice, a u znak zahvalnosti Miloš Zarić, predsednik Udruženja paraplegičara uručio je predstavnicima Lukoila zahvalnicu i radove koje su uradili članovi Udruženja u okviru kreativnih radionica.

Ovom prilikom, a u znak zahvalnosti za donaciju, predsednik Srpsko ruskog kluba, Nemanja Spalović, takođe, je uručio zahvalnicu predstavnicima Lukoila.

Ostavite odgovor