Pocetna Sport Košarkaši Slobode spremni putuju u Jagodinu

Košarkaši Slobode spremni putuju u Jagodinu

350
0
Podelite

Za košarkaše Slobode u narednih šest dana neće biti odmora. Odigraće tri prvenstvene utakmice, i  na neki način ovo će biti  prekretnica u daljem plasmanu na tabeli Druge muške košarkaške lige. Prva prepreka u tom nizu je gostovanje u Jagodini u nedelju 13. novembra. Visoka pobeda u prethodnom kolu protiv novajlije u ligi ekipe Rtnja, daje nadu i optimizam da će se košarkaši iz Jagodine vratiti pevajući:

-Tačno je da smo Rtanj pobedili sa velikom razlikom, ali nismo odigrali baš kako je trebalo i kako je bilo zamišljeno. To nam je i motiv više da u susretu sa Jagodinom, na njihovom terenu idemo na pobedu. Znamo odlično protivnika, dobro smo trenirali i lepo se pripremili za izazov koji nas čeka. Prednost domaćeg terena je na njihovoj strani, ali naša najveća prednost je kvalitet i ta „hemija“ koju imamo u ekipi. Utakmicu će odlučiti borbenost i veća želja za pobedom- poručio je pred polazak na put Pavle Jokić.

Trener Mladen Šekularac nema šta da krije, ističe da im iako zgusnut, raspored ide na ruku, i da će u sve tri utakmice pokušati da izađu kao pobednici:

-Jagodina jeste skromna ekipa sastavljena od tri iskusna igrača, i nekolicine mlađih koji traže svoju šansu. Motivisani su jer dobro igraju kod kuće, ali već sa i ranije to isticao, i sada ću ponoviti, da je Liga dosta ujednačena i da svako svako može da pobedi. –

Na pitanje da nije malo više strog prema svojim igračima, Šekularac uz osmeh kaže:

-Sve su to mladi mocmi, osim kapitena Branka Anđića i Srđana Božiča, koji je 84. godište. To je moj način komunikacije sa njima. Bio sam u njihovim godinama i tačno znam šta i kako, ne mogu puno da me prevare u nekim stvarima. Nisam strog već želim da izvučem maksimum iz njih. To mogu samo dobrim treningom i disciplinom. Van terena smo najbolji prijatelji, ali na terenu mora da se zna red. Moj posao je da im dam smernicu kako da pobede protivnika, da probam da vrline i kvalitet koji moji igrači imaju pretočim u pobede. Možda to zbog toga izgleda tako strogo, ali verujte mi da nije to baš tako.

Prednost Slobode je i “ dužina“ klupe:

-Tako je. Sloboda ove godine mora da ima svih 12 igrača koji mogu da igraju i ostave neki trag na parketu.  Nikome mesto nije zagarantovano, ni u startnoj postavi, ni određenoj minutaži. Normalno je da forma ide tom nekom izlomljenom linijom, a ja kao trener moram pronaći pravi momenat kada ću tu formu podići na pravi nivo. Ove tri utakmice koje nas čekaju u šest dana su jako bitne. Najpre ova utakmica sa Jagodinom, potom u sredu 16. novembra u našoj hali dočekujemo Mladost iz Smederevske Palanke, i putujemo Futogu. Dosta stvari se lomi, a mi idemo na sve tri pobede jer objektivno imamo šanse i kvaliteta.

Šekularac smatra da će u Jagodini utakmicu presuditi želja za pobedom:

-Odlučiće definitivno koncentracija, slobodna bacanja. Oni dobro igraju na svom terenu, imaju dobru publiku ali i vrše pritisak na sudije. Nas to ne zanima, i igračima sam rekao: Ne može sudija toliko tebi da krade, koliko dobro ili loše ti možeš da igraš. Odlučiće želja za pobedom, jer ona po nekad može da nadomesti nedostatak kvaliteta. Moji momci treba da pokažu na terenu karakter, što bi se reklo muški da žele pobedu, i mislim da će za to biti posebno nagrađeni. Uostalo sreća prati hrabre!

 

Ostavite odgovor