Pocetna Ekonomija Potpisani ugovori sa Fondacijom Divac o nabavci koza

Potpisani ugovori sa Fondacijom Divac o nabavci koza

516
0
Podelite

koye-11

Danas su potpisani ugovori između Fondacije “Ana i Vlade Divac” i devetnaest proizvođača – korisnika donacije za nabavku koza. Ugovor o saradnji Fondacije i Grada Užica za nabavku koza vredan je 4 miliona dinara od čega je Grad Užice izdvojio 3 miliona dinara. Projekat traje tri godine i u prvoj godini nabavljeno je 116 koza. Svaki poljoprivednik dobija po šest grla besplatno, u obavezi je da kupi još dve koze, i dužan je da posle treće godine ostvari prirast od 16 koza. Dobavljač koza Gojko Vučićević odabran je na tenderu i obezbediće potrebne savete proizvođačima.

koze-1

O donaciji i detaljima vezanim za ugovor danas je govorila članica gradske vlade Užica za poljoprivredu Sanja Janković, a u ime Fondacije Divac Nada Obradović koja je rekla da ona podržava razvoj sela kroz projekte u devet opština u Srbiji, odnosno u 145 domaćinstava sa 21 milionom dinara. Sredstva koja je Grad Užice opredelio za razvoj kozarstva najveća su pojedinačno izdvojena sredstva u ovom delu Srbije, rekao je profesor Nikola Bajić koji je prisutne pozdravio u ime Centra organske proizvodnje. On je podsetio na značaj kozarstva za koje je rekao da je ono u stočarskoj proizvodnji, ono što je malina za voćarstvo s obzirom na mogućnost plasmana i isplativost.

koze-dva

Proizvođači među kojima su Borko Pavić i Ruža Bogdanović iz Gorjana rekli su posle potpisivanja ugovora da će nastaviti da razvijaju kozarstvo i uputili reči zahvalnosti Fondaciji i Gradu Užicu na sredstvima za nabavku grla.

Ostavite odgovor