Pocetna Ekonomija Još jedna godina bolja od prethodne

Još jedna godina bolja od prethodne

409
0
Podelite

Valjaonica aluminijuma Impol Seval proslavila je i ovog 27. oktobra Dan društva, 41 godinu od početka redovne proizvodnje, a 14 godina od privatizacije preduzeća.

img_4997„U poslovnoj 2015. godini, ostvarili smo rekordnu proizvodnju u hladno valjanom programu od 51.005 tona i dobit od 7,5 miliona evra. Ovogodišnji rezultati ukazuju da će 2016. biti najbolja u istoriji fabrike. Ukupna proizvodnja je za 1,96% veća od plana, a 96% proizvodnje namenjeno je izvozu. Počela je i realizacija novog investicionog ciklusa, za koji je ukupno planirano 59 miliona evra. Najznačajnija investicija odnosi se na livničke kapacitete i toplu valjaonicu, a ovim ulaganjem će se proizvodnja hladno valjanih proizvoda povećati sa sadašnjih 51.000 tona na 95.000 tona u 2025. godini, čime će Impol Seval ući u red renomiranih evropskih valjaonica aluminijuma srednjeg kapaciteta i obezbediti stabilnost poslovanja na duži rok“, rekao je generalni direktor Impol Sevala, Ninko Tešić.

Predsednik Upravnog odbora grupe Impol, Jernej Čokl rekao je povodom Dana društva da će u cokl_jernej_xxcelokupan sistem biti uloženo oko 400 miliona evra i istakao ambiciju da se proizvodnja još više bazira na potrebama automobilske industrije, u kojoj već sarađuju sa svim poznatim brendovima, poput BMW-a, Mercedesa, Audija… Trenutno Impol proizvodi 200 različitih aluminijumskih legura, što nijedan proizvođač u Evropi ne može, istakao je Čokl.

img_3274Prosečna neto zarada za prvih devet meseci u Impol Sevalu iznosi 67.800 dinara, bez zarada menadžmenta, koji ističe da su ljudski resursi njihov najvažniji resurs. U narednom periodu najpotrebniji će biti elektro i mašinski inženjeri, ali i livci, valjači i topioničari. U saradnji sa Tehničkom školom, naredne godine, Impol Seval, pokušaće da obrazuje kadrove čiji će im profil biti potreban u skladu sa širenjem proizvodnje.

Ostavite odgovor