Pocetna Ekonomija Američki ambasador Kajl Skat u Valjaonici bakra

Američki ambasador Kajl Skat u Valjaonici bakra

868
0
Podelite

Ambasador SAD u Beogradu, Kajl Skat posetio je danas Valjaonicu bakra Sevojno i zajedno sa Nebojšom Ćirićem, izvršnim direktorom East Point Holdings-a u čijem je većinskom vlasništvu Valjaonica bakra, Deskom Nikitovićem, izvršnim predsednikom East Point Holdinga i predsednikom Nadzornog odbora Valjaonice bakra i direktorom Valjaonice bakra Mlijom Božovićem, obišao je pogone ove kompanije.

img_4986
Pored drveta prijateljstva: Nebojša Ćirić, Kajl Skat, Desko Nikitović i Milija Božović

img_4988

Ovom prilikom, američki ambasador Kajl Skat je izjavio da mu je veliko zadovoljstvo što je posetio Valjaonicu bakra koja najveći deo svoje proizvodnje plasira u izvozu i u kojoj je zaposleno hiljadu radnika.
-Srećan sam da budem ovde zajedno sa Deskom pored drveta prijateljstva SAD i Srbije i da vidim šta je ovaj Amerikanac srpskog porekla uradio za svoju domovinu,- rekao je između ostalog Kalj Skat.
Desko Nikitović se zahvalio američkom ambasadoru Kajlu Skatu na posti Valjaonici bakra Sevojno koja je jedna od glavnih kompanija u sastavu East Point Holdinga.
-Ova kompanija je prošla kroz teška vremena naročito u poslednjoj deceniji. Uspeli smo u protekle dve godine da promenimo klimu i atmosferu i finansijsku situaciju u njoj. Prošle godine smo, prvi put posle deset godina, zabeležili operativni profit. Nadam se da će iduća godina biti još uspešnija. Želeo bih da u Srbiji bude više američkih investicija. Većinski vlasnik ove fabrike je američki kapital i u to ime bih pozvao i druge američke investitore da dođu u ovo područje koje predstavlja tržište koje ima budućnost, – rekao je Nikitović i podsetio da je i bivši američki ambasador Majkl Kirbi koji je i zasadio drvo prijateljstva u parku Valjaonice bakra, bio velika podrška ovoj kompaniji. Po rečima Nikitovića očekuje se da, Valjaonica bakra koja je sada sedmi neto izvoznik iz Srbije, iduće godine ostvari još veću proizvodnju, a samim tim i izvoz.
-Pokušavamo da povećamo i izvoz u SAD gde živim. Nadam se da će u tom pogledu, iduća godina biti uspešnija,- istako je Nikitović.

Ostavite odgovor